Élet-Stílus

Véletlenül eladományozta férje titokban gyűjtött millióit egy nő

Az amerikai férfi egy utazással akarta meglepni nejét az összekuporgatott pénzből.

Amikor a kaliforniai Placentia városában élő Linda Hoffman leadta férje már nem használt ingjeit a Goodwill jótékonysági szervezet egyik helyi boltjában, fogalma sem volt arról, jóval többet adományozott, mint pár öreg ruhát. Az egyik leadott ing zsebében ugyanis ott volt egy boríték, benne nyolcezer dollárral.

Érthető volt, hogy a nő nem tudott a pénzről. Azt ugyanis titokban gyűjtögette össze hat év alatt férje, aki az összekuporgatott összegből egy olaszországi álomutazással akarta meglepni feleségét – jelentette a helyi sajtó.

„Az volt a terven, hogy tízezer dollárt spórolok. Majd egy nap elé állok azzal, hogy nem kell tovább álmodozni” – mondta el a 65 éves Bob Hoffman az OC Register című lapnak. A férfi akkor jött rá, hogy az ing és a pénzes boríték nincsen meg, amikor két nappal később egy újabb száz dollárral akarta növelni az összeget.

Rögtön tudta, hogy hova került. Hiszen ő volt az, aki tucatnyi ingével együtt a felesége kezébe nyomta, amikor közölte, ruhákat megy adományozni. Ekkor kénytelen volt idő előtt elmondani a nejének, hogy mi tervezett. A házaspár azonnal a Goodwillhez sietett, ahol a dolgozók rendkívül segítőkészek voltak, és órákon át kutattak az ing után, de az nem lett meg.

Végül másnap reggel telefonáltak a szervezettől, közölve, hogy megtalálták az inget, és benne a pénzes borítékot. „Kész csoda volt” – jellemezte a házaspár az esetet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik