Élet-Stílus

Esélyt kapott a túlélésre a rákbeteg lány

Ismeretlenek jóvoltából összegyűlt a rengeteg pénz – megkezdődhet a speciális kezelés.

A 18 éves Shauntelle Tynan az írországi Carlowban él. A tinédzser ritka daganatos betegségben, Langerhans-sejtes histiocytosisban (LCH) szenved, annak is egy nagyon ritkán előforduló fajtájában.

Egyetlen esélye van a túlélésre: egy speciális kezelés, amit Amerikában, Texasban végeznek.

Az állam nem támogatja a kezelés költségeit, ezért Shauntelle már csak a közösségi finanszírozásban bízhatott. A GoFundMe-oldalon 50.000 euró jött össze, de egy idő után alábbhagyott az adakozó kedv.

A beavatkozás azonban ennek tízszeresébe, ötszázezer euróba (155 millió forint) kerül.

A lány úgy döntött, készít egy videót, amelyben megkéri az embereket, hogy segítsenek, hadd kapja meg az utolsó esélyét.

Az öt és fél perces filmet néhány nap alatt több mint ötvenezren nézték meg. De ami ennél is fontosabb: felpörgött a pénzgyűjtő oldal forgalma is.

Az „általa készített legfontosabb videónak” titulált, február 12-én megjelent kisfilm hatására Valentin napra a támogatások összege elérte a kitűzött célt,

mára pedig már meghaladta a 690 ezret is.

Shauntelle nagyon hálás az ismeretlen adakozóknak, egyelőre el sem hiszi, hogy ennyien támogatták a küzdelmét. Február 18-án egy hétre Texasba utazik, majd március végén ismét Amerikába megy, ahol megkezdik az egy éven át tartó kezeléseket.

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik