Élet-Stílus

Ennyire nem lehet egyszerű a párhuzamos parkolás!

Egy parádés animgiffel magyarázzuk el, hogy csak a kerekek állására kell odafigyelni, és parkolózsenikké válunk.

Sokan vannak vele úgy, hogy hiába a több éves-évtizedes jogsi, vannak olyan manőverek, amik miatt vért izzad az ember ennyi idő múltán is. Ilyen szörnyetegség a párhuzamos parkolás, ami a szűk belvárosi utcákban létkérdés sokaknak. Pedig az nem olyan egyszerű, hogy az ember megáll, rükverc, hátranéz (menőzők tükörből), balra tekeri a kormányt, aztán jobbra, egyes, kicsit előre, közelebb a padkához és kész.

Ez az álma sok sofőrnek, de a valóság mást szokott eredményezni: a padkától két arasznyira sikerült parkolás, a szomszédos kocsikkal való biliárdozás, a padkára parkolás, ami öli az abroncsot.

De most itt a megoldás: AZ ANIMGIF!

Ennyire nem lehet egyszerű a párhuzamos parkolás! 1

A neten kering ez a csodás animáció, ami szögekkel és egyenesekkel magyarázza el a truvájt. Az első kulcs, hogy a hátsó kerékkel a parkoláskor még mellettünk (utána előttünk) álló kocsi farával egy vonalban álljunk meg. A kormányt annyira kell eltekerni, hogy az első kerekekből felállított egyenesek ugyanabba a gyújtópontba érkezzenek, ahova a hátsó kerekekből indított vonal. Kis gáz hátramenetben, és jön a második kulcspont: amikor az előrébb álló első kerék egy vonalba kerül az előttünk-mellettünk parkoló autó hátuljával, akkor lehet alászedni a kormányt az ellenkező irányba, és betolatni a helyre. Innentől már csak finomhangolni szükséges.

Persze a gifen ábrázolt helyre mondja a pesti flaszter sofőrje, hogy oda még kamionnal is befér bárki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik