Élet-Stílus

Különleges kapcsolata van egy kisfiúnak a halott ikertestvérével

Akkor derült fény a most tízéves Walker Myrick, és ikertestvére Willis különleges, síron túli kapcsolatára, amikor Walker ötévesen először ment óvodába. Amikor az anyja érte ment, a kisfiú nem a kocsi, hanem a közeli temető felé kezdett el szaladni.

Brooke ott talált rá a fiára a testvére sírköve mellett üldögélve. Az anyjának azt mondta, el akarta mesélni az öccsének, hogy mi történt vele aznap.

Walker soha sem találkozhatott Willissel. Egypetéjű ikrek voltak, de Willis még az anyaméhben meghalt, egy ritkának számító rendellenesség, az iker-iker transzfúziós szindróma (TTTS) miatt. A problémát ezekben az esetekben az okozza, hogy a magzatok vérkeringése összekapcsolódik, és az ikerpár egyik tagja folyamatosan vért ad a másiknak. Gyakran előfordul, hogy mindketten meghalnak, mert az egyikük alultáplálttá, a másik túltöltötté válik. Az egyik testvér életben is marad, általában rendellenességekkel jön a világra. Walker nem csak túlélte, de teljesen egészségesen született.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Brooke karácsonykor lett rosszul, és csak a következő ultrahangon derült ki, hogy az egyik gyermeke szíve nem ver. A nő március elején szült, halott fiát is akkor kellett világra hoznia. Az orvosok azt mondták neki, hogy Willis a halálával megmentette Walker életét, feláldozta magát a bátyjáért.

Mire kiderült, hogy baj van, a szülők nagyjából mindent beszereztek, ami a babák érkezéséhez szükséges és mindenből kettőt vettek: bölcsőket, pólyákat, ruhákat, játékokat. Brooke azt mondja, majd megszakadt a szíve, amikor otthon az egyforma ruhácskákra nézett. Nagyon vegyesek voltak az érzelmei, hiszen miközben az egyik fia születését ünnepelte, a másik halálát gyászolta.

Azóta az első óvodai nap óta, Walker mindig tesz róla, hogy ikertestvére nehogy feledésbe merüljön. Gyakran kéri az anyját, hogy látogassák meg Willist a temetőben, olyankor elbeszélget vele, az ünnepekkor pedig ajándékokat is visz neki.

Három évvel ezelőtt Brooke elkezdett egy jótékonysági sétát szervezni Willis emlékére, amit azóta is minden évben megtartanak. Az anya azt írja az esemény Facebook-oldalán, a terhessége alatt csak a rutin ultrahangos vizsgálatokon vett részt, így a baj túl későn derült ki. Ha az orvosai hamarabb észreveszik a TTTS fennállását, talán minden másképpen alakul.

Az ikrek születésnapján tartott sétán adományokat gyűjtenek egy a rendellenességgel foglalkozó alapítványnak. Brooke azt mondja, szeretné, hogy minél kevesebb anyának kelljen olyasmit átélni, amit neki kellett.

(via Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik