Élet-Stílus

Meghalt egy 7 éves kisfiú, mert szüleik „nem bíztak az orvosokban”

Új-Zélandra szökött egy amerikai házaspár, akik ellen január elején gyermek súlyos elhanyagolása vádjával indítottak eljárást hétéves kisfiuk halála miatt – jelentette a helyi sajtó. A gyerek még 2015 márciusában vesztette életét, mert szülei nem voltak hajlandóak orvos vinni, annak ellenére, hogy a halála előtti hetekben láthatóan rosszul volt.

A minnesotai Plymouth városában élő Timothy és Sarah Johnsonnak kedden kellett volna megjelennie a bíróság előtt az ellenük indított ügyben. A hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A házaspár örökbe fogadott gyermeke, Seth két éve halt meg. A halála előtti hetekben a szülők elmondása szerint a fiú álmatlanságtól szenvedett, alig bírt enni (olykor órákba telt számára az ebéd elfogyasztása), és le-leesett a lépcsőről. A szülők azonban nem vitték orvoshoz, elmondásuk szerint azért, mert nem akarták, hogy gyógyszereket kapjon. Az ügyészség megfogalmazása szerint „nem bíztak az orvosokban”. Ehelyett saját maguk próbálták meggyógyítani.

A gyerek halála előtti pár napban a szülők egy esküvő miatt elutaztak, és Seth-et 16 éves fiukra bízták. Ezidő alatt Seth már egyáltalán nem evett, csak feküdt, és még csak nem is beszélt. Amikor a szülők hazaértek, a padlón fekve találtak rá. Ekkor „imádkoztak az egészségéért”, majd elkezdtek azon elmélkedni, hogy talán mégis orvoshoz kéne vinni.

Végül a döntést másnap reggelre halasztották. Azonban amikor felkeltek a gyereket eszméletlen állapotban találták a hányással borított ágyában. Ekkor mentőt hívtak hozzá, de már nem lehetett megmenteni a fiú életét. A boncolás eredményei szerint a fiú halálát – akinek testét a jelentés szerint véraláfutások és horzsolások borították – hasnyálmirigy-gyulladás, és feltehetően vérmérgezés okoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik