Élet-Stílus

Dér Henivel nagyon kitolt az időjárás

Extrém időjárásjelentésünk következik! Részletes előrejelzést kértünk az Időképtől, majd úgy döntöttünk, véleményeztetjük egy közkedvelt emberrel. Mert az időjárásról mindenkinek van véleménye. A választásunk ezúttal a beszédes nevű Dér Henire esett, aki nem tudja, mi az a hidegcsepp, de az tuti, hogy az ónos eső nagyon kitolt vele.

A szerdai izgalmakhoz képest, amikor az ónos eső mellett hóömlés, fagyott eső verte az országot egy leszakadt hidegcsepp jóvoltából, a folytatás szelídebb lesz.

der-heniA hidegcsepp kifejezést nem ismerem, de az biztos, hogy nagyon kitolt velem az idő, mert a szerdai ónos eső miatt minden vezetéstechnikai tudásomra szükség volt ahhoz, hogy épségben el tudjam intézni a dolgaimat. A kiskutyámmal is csak nagyon rövid sétát tettünk, mert életveszélyes volt gyalog is közlekedni.

Pénteken már akár 13 fok

Az enyhülést egy nyugat-európai ciklonról levált hidegcsepp okozza, a déli-délnyugati áramlással enyhébb, de csapadékos időjárás köszöntött ránk. Csütörtökre főleg a Dunántúl déli-délnyugati részén felszakadozik a felhőzet, több kevesebb időre kisüt a nap – mondja Cséki Gergő meteorológus, az Időkép.hu munkatársa. A szél viszont megélénkül, a Dunától nyugatra helyenként meg is erősödhet.

 der-heniAmit lehetett, csütörtökre halasztottam, mert akkora már enyhülést ígértek, állítólag itt-ott már a nap is ki fog sütni, aminek külön örülök, mert már nagyon elegem van ettől a komor-borús időjárástól.

Az északi tájakon – Budapesten is – viszont marad a borongós, felhős idő, az Északi-középhegységben még előfordulhat ónos eső. A fagy viszont enged szorításából, sőt: délen, délnyugaton akár 10-11, míg az északi tájakon 1-3 fokot mérhetünk.

Az enyhülés kitart péntekre is, és a szél sem csillapszik, a Dunántúlon erősebb lökésekre számíthatunk. Marad a területi leosztás is. Míg északon “csak” 3-5, addig a déli, délnyugati területeken 10-13 fokig melegszik a levegő.

És a jó hír, hogy már egyre több helyen mutatja meg arcát a Nap.

der-heniRemélem, a várható széllökés nem lesz orkán erejű, mert hétvégén több fellépésem is lesz, és nem szeretném, ha „hátszéllel” repülnénk az  autópályán.

A szobából nézzük a napsütést

Szombaton is marad a korai tavaszt idéző “meleg”, északon ekkor is csak 5-7 fok lesz, és éjjel még fagyhat is, de az ország nagy részén már nem megy nulla fok alá a hőmérséklet, és napközben 8-13 fok lesz. A nagy hétvégi kirándulást viszont nemcsak a várható térdig érő sár, hanem a megnövekvő felhőzet, és a helyenként eleredő eső is beárnyékolja.

Úgy lesz jó idő, hogy valószínűleg mégis a lakásban ragadunk hétvégére. Annál is inkább, mert szombat éjjel újabb nedves légrétegek érkeznek fölénk, vasárnap sok helyen megélénkül a szél, az eső mellett 3-10 fokot mérhetünk.

der-heniVasárnapra megint esőt és szelet jósolnak, de ez már nem érint, mert egész nap a stúdióban leszek, készülünk a Sztárban sztár + egy kicsi esti döntőjére.

A mostani modellszámítások beválási esélye még nem túl magas, ezért Cséki Gergő csak zárójelben jegyzi meg: úgy fest, a jövő hét elejétől újabb erős lehűlés érkezik, visszatérhetnek a még csak épphogy magunk mögött hagyott kemény mínuszok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik