Élet-Stílus

Megmutatta testét egy szörnyű baleset túlélője

A baleset utáni első időszakban az öngyilkosságot fontolgatta Vicky Balch, mert nem tudta elfogadni, hogy valami örökre megváltozott az életében. Az akkor húszéves lány egyike volt annak az öt embernek, akik súlyos sérüléseket szenvedtek egy hullámvasút-balesetben 2015 júniusában, az angliai Alton Towers szabadidőparkban.

A Smiler nevű hullámvasút hibásodott meg: az egyik kocsija megállt, a másik 80 km/h sebességgel száguldott bele hátulról. Az ütközés után a sérültek négy órát töltöttek nyolcméteres magasságban, mire kiszabadították őket.

A parkot üzemeltető Merlin nevű cég emberi mulasztásra hivatkozott, vagyis megpróbálták a balesetet az egyik alkalmazott nyakába varrni, a bíróságon azonban bebizonyosodott, hogy a vállalat hanyagsága vezetett az ütközéshez. A céget ötmillió fontra (1,8 milliárd forint) büntették, és az áldozatoknak is jelentős kártérítést fizettek.

Vicky, akinek a jobb lábát térd alatt amputálni kellett, nagy utat tett meg a baleset óta.

Fotó: Andrew Wood Photograpy
Fotó: Andrew Wood Photograpy

„Eleinte voltak napok, amikor nem akartam élni. Azt gondoltam, mi értelme, ha nem fogok tudni teljes életet élni, ha nem vár rám szerelem.”

A lány aztán lassacskán rájött, hogy mindig lesznek emberek, akik így is szépnek és szexinek látják majd. A baleset óta már három rövidebb kapcsolata volt olyan férfiakkal, akiket a barátain keresztül, vagy online tárkeresőn ismert meg.

„Nem hiszem, hogy valaha le tudom majd írni azt, amit éreztem. Meg kellett tanulnom újra szeretni a saját testem. De elfogadtam a sérüléseimet, és ma már jól érzem magam a bőrömben” – mondja.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik