Élet-Stílus

A pillanat, amikor óvodásokkal kóstoltatják a világ egyik legundorítóbb ételét

Izlandi kisgyerekek elé rakták az hagyományos izlandi ételt, ami még Anthony Bourdainen és Gordon Ramsay-n is kifogott.

Hákarl. Azaz erjesztett (értsd: rohasztott) cápahús. A kevés ételek egyike, amit a tényleg minden őrült kaját kipróbáló Anthony Bourdain soha, de soha többé nem hajlandó enni (és másokat is arra biztat, hogy messziről kerüljék el). Az étel, amit Gordon Ramsay (aki még egy dobogó kobraszívet is képes volt leküldeni a gyomrába) képtelen volt lent tartani, és egy vödörbe hányta.

Ez volt egyike azoknak az étkeknek, amiket egy izlandi óvodában feltálaltak a kisgyerekeknek, a  Þorrablót nevű helyi ünnep alkalmából, amikor olyan hagyományos ételeket esznek, mint például az ecetes birkahere. Illetve a hákarl. Olyan, ezeknél valamivel elterjedtebb és étvágygerjesztőbb étkek mellett, mint a lifrarpylsa és blóðmör  (ami a magyar májas és véres hurkához hasonlít), a svið  (perzselt birkafej) vagy a szintén birkafejből készült sviðasulta (amit talán a disznósajthoz lehetne leginkább hasonlítani). Szóval csupa csudás finomság kerül ilyenkor az asztalra.

Az Iceland Magazin oldalán megjelent beszámoló szerint a gyerekek leginkább lifrarpylsát, valamint a füstölt bárányhúst kedvelték a leginkább, de volt pár merész vállalkozó, aki kipróbálta a legnehezebb falatot, a rohasztott cápahúst is (ami – itt kell megjegyeznünk – nagyon sok ammóniát tartalmaz, és emiatt rendkívül büdös).

A reakció mindent elmond:

capahuseves

A cápahúst kipróbálta az egyik óvónő is:

capahuseves02

És íme, videón a jelenetek.

Végül nézzük meg, ahogy Gordon Ramsay reagált az élményre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik