Élet-Stílus

Szívszorító üzenetet írt a fiatal nő, akinek csak napjai vannak hátra

Nardya Miller egész élete a kilátástalan, egyre elkeseredettebb küzdelemmel telt egy súlyos betegség ellen, ami végül felülkerekedett rajta. A 25 éves ausztrál nő egy veleszületett genetikai rendellenességben, cisztás fibrózisban szenved.

A külső elválasztású mirigyek kóros váladéktermelésével járó gyógyíthatatlan betegség leginkább súlyos légúti és emésztőszervi szövődményei miatt veszélyes. Két évvel ezelőtt Nardya kockázatos lépésre szánta el magát. Elege volt abból, hogy folyton különböző kórházakba járkál, és közben elmulasztja a legfontosabb pillanatokat, születésnapokat, karácsonyokat, az élete mérföldköveit. Belefáradt az örökös harcba és abba, hogy alig tud lélegezni.

A transzplantáció mellett döntött, így 2014-ben új tüdőt kapott. A műtét után a sminkmester lány belevetette magát a munkába, vállalkozásba kezdett, a vőlegényével új házba költöztek, és nagyon közel jutottak hozzá, hogy Nardya valóra válthassa legnagyobb álmát, és egy saját szépségszalont nyisson.

Az unokatestvére, Tachae szerint Nardya sokáig nem akart belenyugodni, hogy a szervezete nem fogadja be az új szerveket. Eljött azonban a szörnyű pillanat, amikor az orvosai közölték a lánnyal, hogy nincs tovább. Csak napjai, maximum egy hete van hátra.

„Talán, egész életemben ismertelek, talán tíz éve, de lehet, hogy csak egy rövid ideje, de biztos, hogy egy hét múlva már nem ismerlek többé. Soha nem látom majd az arcodat, soha nem beszélünk, soha nem érintelek, vagy ölellek meg többé.

De mindig szeretni foglak téged, a barátságunkat, és a közös emlékeinket. A dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy elterveztük őket. Sok minden van, ami nekem már nem adatik meg, vannak helyek, ahová már sohasem juthatok el, dolgok, amiket soha sem láthatok. De figyelni fogok örökké. És mosolyogni, mert boldog vagyok, hogy itt lehettem.

Soha sem adom fel, ahogyan eddig sem tettem. Csak hagyom, hogy elillanjon.

Könyörgöm, éld úgy az életed, hogy az a lehető legteljesebb legyen!”

Ezt írta utolsó üzenetként egy fotó mellé Nardya az Instagramon. Tache azt mondja, a lány megbékélt a saját halálával, boldog, hogy ennyi időt is a Földön tölthetett.

Nardya azonban nem csak fájó űrt hagy majd maga után. Neki és a vőlegényének felhalmozódtak az adósságaik. Tache kampányt indított egy netes adománygyűjtő oldalon, hogy megpróbáljon segíteni a férfinak. Alig egy hét alatt az eredetileg célként kitűzött 10 ezer dollár több mint háromszorosát (kb. 6,5 millió forintot) sikerült összegyűjtenie.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik