Élet-Stílus

Hitler a Holdra vagy az Antarktiszra szökött

A konteók kiirthatatlanok, ami az embereknek beragad, az beragadt. A II. világháború után több mint 70 évvel most a History Channel indít sorozatot – egy újra elővett, 700 oldalas titkos FBI-jelentés alapján – arról, hogy Hitler nem lett öngyilkos. Sőt, nem is halt meg a háború végén, hanem Dél-Amerikába szökve élte tovább boldogan az életét. Igen sokáig, 95 évesen hunyt el.

Úgy tudjuk ugye, hogy a Führer és újdonsült felesége, Eva Braun a vég napjaiban, egészen pontosan 1945. április 30-án délután fél négy körül ciánnal mérgezte meg magát a berlini bunkerben, majd Hitler fejbe lőtte magát – 56 éves volt ekkor.

Testüket hűséges embereik egy gödörbe fektetve elégette, nehogy az oroszok kezére kerüljön. Minden kétséget kizáró azonosításuk ezért teljesen lehetetlenné vált, ezért kaptak szárnyra már azokban a hetekben a különböző elméletek, amelyek szerint a náci vezér nem is halt meg.

Dél – Amerika

A háború utolsó napja, hetei jelentette zűrzavarban sok magas rangú náci menekült Dél-Amerikába, így egészen logikus a feltételezés, hogy Hitler is ide szökött tengeralattjárón. Egy doktorandusz, Simoni Renee Guerreiro Dias könyvet is írt arról, hogy Argentínába, majd Paraguayba ment, végül Nossa Senhora do Livramento nevű brazíliai kisvárosban élt egészen 1984-ben, azaz 95 éves korában bekövetkezett haláláig.

Egy színesbőrű nővel kötötte össze életét, és az Adolf Leipzig nevet használta. A legfőbb bizonyíték erre mindeddig egy homályos fotó egy férfiról és egy nőről: ha a férfira “Hitler-bajusz” szerkesztünk, az illető hasonlít a náci vezérre. Egy másik történet Argentinához köti Hitlert, ahol 1962-ben bekövetkezett halálig élt két lányával, és állítólag Sztálin, Eisenhower és az FBI tudtával. Olyanok is vannak, amelyek nem vesznek tudomást az idő múlásáról. A Führer idén áprilisban lenne 128 éves, ehhez képest például még néhány éve is jelentek meg olyan tudósítások, amelyek szerint életben van, Robert Gunchlar néven él Brazíliában. Korát meghazudtoló módon aktív és fitt, testőrök kísérik, lakhelyét 3-4 havonta váltogatja.

Az Antarktisz, az Hold és az USA

Érdekesebb, hogy Hitler a tengeralattjárón nem Dél-Amerikába, hanem az Antarktiszra, egy német katonai bázisra menekült. Az ameriakaiak megtalálták, és az egész bázist atombombával megsemmisítették. Az is lehet, hogy nem találták meg, Hitler és a bujkáló nácik kapcsolatba léptek idegen civilizációkkal, közös tevékenységük eredménye volt az ’50-es és ’60-as években regisztrált több UFO-jelenség. Aztán nem tudjuk, mi lett.  Ehhez ugyanúgy nincs mit hozzátenni, mint hogy Hitler egy titkos fejlesztésű rakétával a Holdra utazott, ott élt egy náci bázison.

A vicc kategóriájába tartozik, hogy Hitler az Amerikai Egyesült Államokban talált menedéket, nem is akárhol: a haditengerészet San Diego-i Coronado szigetén egy laktanyában. Íme a bizonyíték, a laktanya horogkereszt formája a Google Mapsen is jól kivehető:

Google maps
Google Maps

De az elméletek gyártása nem szűkült a civil szféra színes fantáziával megáldott részére. A háború után már-már hisztériás kommunistaellenességében az amerikai kormányzat is komolyan foglalkozott a kérdéssel. Abban a helyzetben érthető is.

Berlint a szovjet Vörös hadsereg foglalta el, így azt a bizonyos bunkert is. A Hitler kézre kerítésére felállított különleges egységnek egy SS-őr mutatta meg a lefedett bombatölcsért, ahol két elszenesedett holttest feküdt. Egy Moszkvából kiküldött bizottság Hitler fogorvosának asszisztense és kezelési kartonjai segítségével megállapította: valóban a Führer maradványairól van szó.

A maradványokat a szovjetek Németországban temették el, majd 1970-ben megsemmisítették: újra elégették és egy folyóba szórták. Hitler koponyáját – amin jól látszik a golyó ütötte rés – és alsó állkapcsát Moszkvába vitték.

De térjünk vissza a háború utáni Amerikába. Itt a náci vezér halálát nem kezelték nyilvánvaló tényként, semmit nem voltak hajlandók elhinni abból, ami Moszkvából érkezik. Miután az FBI legendásan gyanakvó igazgatójához, J. Edgar Hooverhez komolyabb infók futottak be Hitlerről és Eva Braunról – egy vonaton látták őket, Japánban bukkantak fel, stb. – akcióba lendült Hitler elfogására.

A Lindbergh- bébi elrablása óta a legalaposabb és legkitartóbb nyomozás kezdődött, Adolf Hitler FBI-aktáját csak 28 év után, 1973-ban zárták le.

Akkor is csak azért, mert két törvényszéki szakértő összehasonlította a Hitler fogazatáról készült röntgenképeket a szovjet orvosi jelentésekkel, és arra a következtetésre jutott: tényleg a náci vezérről van szó.

(Kiemelt kép forrása: Budesarchiv/Wikipedia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik