Élet-Stílus

Adolf Hitler túlélte a második világháborút és Dél-Amerikában élte le az életét

Életem egyik legjobb dokumentumfilmjét ironikus módon azon a History Channelen láttam, amely tartalomban leginkább az alufóliasapkás, gyíkember-szabadkőműves szubkultúrához áll a legközelebb. A csatorna egy időben szándékosan ráállt a konteókra, nem csoda hát, hogy az egyik legsikeresebb sorozatuk az Ancient Aliens, vagyis az Ősi idegenek lett.

A dokusorozat részei mind arról szóltak, hogy az idegen létformák hogyan befolyásolták az emberiség történelmét az őskortól egészen napjainkig. Az Ősi idegeneket rengetegen nézték, ráadásul nem is kizárólag sültbolondok. Van ugyanis valami szórakoztató abban, hogy

a történetmesélés egyik legtöbbre tartott műfaját keresztezik a témák legaljával.

A szemét műsorokkal szerzett népszerűségnek köszönhetően a csatorna még a South Park egyik epizódjában is szerepet kapott. Abban a részben a History Channel a hálaadás ünnepét dolgozta fel, összekapcsolva természetesen az űrlényekkel. A valósággal ellentétben, a South Parkban kiderült, az áldokumentumfilmeseknek végig igazuk volt.

Adolf Hitler túlélte a második világháborút és Dél-Amerikában élte le az életét 1
South Park

Azt kérdezed, hogy miért írtam le ezt a sokat baromságot? Hát azért, mert a Hitler túléléséről és szökéséről szóló legújabb dokumentumfilm a fent említett TV legújabb sorozata lesz, amely a Hunting Hitler címen fog futni. A beharangozó szerint a részek során elő fognak kerülni titkos dokumentumok, amelyek azt igazolják, hogy a náci vezér nem lett öngyilkos, sőt, sikerült megszöknie Berlinből.

Adolf Hitler túlélte a második világháborút és Dél-Amerikában élte le az életét 2
Titkos dokumentumok

A dokumentumfilm alapjául egy több mint 700 oldalas titkosított FBI-jelentés szolgál, amelyet a History Channel csapata szerzett meg az évek során. A narratívát erősítendő megszólaltatják az egykori CIA-s veteránt, Bob Bear-t is, aki szerint a kormány a hazugságot próbálta meg elhitetni az emberekkel.

A műsorban felidéznek majd korabeli katonai beszámolókat, amelyek szerint Hitler bunkerében nem találták meg sem a diktátor, sem Eva Braun holttestét. A megkérdezett szakértők ráadásul egy ötödik kijáratról is beszélnek, amely nem szerepel a jelentésekben.

A sorozat ma este 10-kor debütál a History Channelen!

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik