Élet-Stílus

Minden szülőnek így kellene reagálnia, ha bántják a homoszexuális gyerekét

Ha valaki nem ismerné Manny Gutierrezt, akkor mondunk gyorsan pár szót róla: ő egy make up YouTuber több millió követővel, nem mellesleg a Maybelline nagykövete.

És igen, ő egy férfi. Na és???

Úgy tűnik, egyesek még mindig nem tudnak túllépni azon, hogy vannak, akik másként gondolkoznak vagy éreznek, mint ők. Manny is ennek a jelenségnek az”áldozata” lett nemrég. Matt Walsh konzervatív blogger, aki gyakran tesz LMBTQ ellenes kijelentéseket, most épp a make up Youtuberen köszörülte a nyelvét. Sőt, még csak nem is neki, hanem édesapjának szólt be a Twitteren:

Apák, látjátok, ezért van szükség arra, hogy jelen legyetek a fiaitok nevelésénél!

Matt alapvetően egy fontos problémát ragadott meg (hiszen sok édesapa valóban nincs ott, amikor a gyerekének szüksége lenne rá), csak hát ebben a kontextusban a kritikus megjegyzés más értelmet nyer. A blogger nyilvánvalóan arra célozgatott, hogy Gutierrez apjának a hibája, hogy fia meleg lett, ebből pedig egyenesen következik, hogy szerinte a homoszexualitás elítélendő, szégyellnivaló dolog.

Manny igen gyorsan reagált a sértő megjegyzésre.

Férfinak lenni nem arról szól, hogy mennyire vagy kemény vagy maszkulin, hanem, hogy törődsz és vigyázol-e a szeretteidre.

Ám, ami még ennél is menőbb és tiszteletreméltóbb, hogy hamarosan a Youtuber apja is reagált a blogger szavaira.

 

Az elegáns válaszért hatalmas pacsit érdemelne:

Amellett, hogy nagyon büszke vagyok arra, amit véghezvitt eddigi életben, büszke vagyok arra az emberre is, akivé vált az évek során. Tudom, hogy az elutasító szavak az LMBTQ közösségek ismeretének hiányból fakadnak, mert ha személyesen találkozott volna már ilyen emberekkel, akkor tudná, hogy ők a legigazabb és jószívűbb teremtmények, akik a bolygónkon élnek. Legközelebb bölcsebben válogasd meg a tetteidet és a szavaidat. Ahogy te is megtennél mindent a családodért, és is így teszek. Szép napot!

Manny Gutierrez mellett egyébként rengeteg rajongója kiállt a közösségi médiában, de azért mégiscsak az a legszebb, hogy a saját apja is ennyire elfogadja a fiát.

Lenne mit tanulni tőle!

(via)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik