Élet-Stílus

20 órán át vigyázott a kutyus magatehetetlen gazdijára, aki eltörte a nyakát

Ébren tartotta a havon fekvő férfit. Nyalogatta az arcát és a mellkasára feküdve a testével tartotta melegen őt.

Majdnem halálos tragédia áldozata lett egy amerikai férfi michigani otthona közelében, pedig csak egy adag tűzifáért szaladt ki az udvarra meccsnézés közben, szilveszter éjjelén – számolt be az esetről a Today.

A farmon élő 64 éves Bob ugyanis elcsúszott a jeges lépcsőn, a hóval borított talajra zuhant és eltörte a nyakát. Mindössze egy mackónadrágot, egy hosszú ujjú inget és egy papucsot viselt. Rögtön tudta, hogy baj van, mert csak a könyökét tudta behajlítani.

Ezzel gyakorlatilag 20 órára élet-halál közé került, és talán nem is ússza meg a történteket, ha a család Kelsey nevű golden retriever kutyája nem fedezi fel őt szorult helyzetében.

Az eb amint észrevette Bobot, elkezdte nyalogatni a férfi arcát és kezeit, illetve a mellkasára feküdt és a testével melegen tartotta sérült gazdáját, amíg nem érkezett emberi segítség. A férfi hiába kiabált, a farmjához legközelebbi út 50 méterre feküdt a házától, a felesége pedig szüleihez ment, akiket ápolni kell.

Bob lánya Jenny azt mondta, úgy tűnt, mintha Kelsey tisztában lett volna vele, hogy édesapja nem aludhat el, mert ha az megtörténik, többé nem ébred föl.

kelsey2

A kutya ugatással is próbálta felhívni a figyelmet a balesetre, de amúgy is ugatós négylábú hírében áll, ezért a jelzésnek senki nem tulajdonított különösebb jelentőséget. Bobot így csak másnap este fél 7-kor fedezte fel az egyik szomszéd, aki néhány csirkéért és tojásért érkezett.

A happy end viszont még nem volt garantált, sőt! A 64 éves farmert kórházba szállították: kihűléssel, szívritmuszavarral kezelték, illetve megműtötték a törött csigolyáit.

Szinte biztosra vették az orvosok, hogy lebénult, ám egyetlen nappal az operáció után mindenkit meglepett, mikor a kezeit és a lábait is meg tudta mozdítani.

Bobot azóta átszállították egy rehabilitációs intézetbe, ahol szépen javul az állapota. Lánya szerint most azon dolgozik keményen, hogy minél hamarabb visszatérhessen a farmra a lovaihoz és természetesen életmentő kutyusához, Kelsey-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik