Élet-Stílus

Szétrúgta anyját a kisgyerek, mert nem játszhatott a mobiljával –videó

A láthatóan elkényeztetett kínai kisfiú egy kórház folyosóján esett neki édesanyjának.

„Ha az én gyerekem lenne, a szart is kiverném belőle”. Ilyen, és ehhez hasonló reakciókat váltott ki a kínai internetezőkből a helyi közösségi oldalakon a napokban elterjedt rövid videó, amin azt látni, ahogy egy kisfiú az édesanyját rugdossa, mert nem játszhatott a mobiljával. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a felvétel egy kórház folyosóján készült, Kanton városában. Az anyukát a kisfiú nagymamája próbálta megvédeni – kevés sikerrel.


A videó megnézése után egy szakértő a kínai sajtónak elmondta: egyre több és több ilyen, túlságosan is elkényeztetett, neveletlen gyerek nő fel Kínában, akik úgy gondolják, hogy nekik minden jár. Ez leginkább a kínai egykepolitika egyik nem várt következménye – emlékeztetett a Shanghaiist.

Ugyanis sok szülő, akiknek csak egy gyereket engedélyezett az állam, képesek mindent megadni egy szem csemetéjüknek, a széltől is óvják, és soha nem fegyelmezik meg őket rendesen. Ez a jelenség annyira elterjedt, hogy már gyűjtőneve is van az ilyen elkényeztetett egykéknek: ők a „kis császárok”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik