Élet-Stílus

És akkor egyszer csak egy darázs elkezdett vonszolni egy pókot a fürdőszoba falán

Hol máshol, mint Ausztráliában.

Emlékeztek arra a videóra, amin egy egeret vonszoló vadászpókot lehetett látni egy ausztráliai lakásban? Most egy talán még rémisztőbb felvételt osztott meg a világgal egy ausztrál férfi, amin szintén egy vadászpókot lehet látni. Csak azon a vadászpók az áldozat. Ami pedig elkapta, és magával vonszolta, az egy darázs.

A videót készítő Adam Farrow-Palmer a Mashable-nek elmondta: barátaival éppen lakásfelújítási munkákat végeztek, amikor a darázs megjelent a házban, magával vonszolva a pókot. A két ízeltlábút végül a fürdőszobában sikerült elkapniuk, és kivinni az állatokat a szabadba. Ahol azonban elmondása szerint a darázs otthagyta áldozatát.

Már maga a videó is ijesztő, de még horrorisztikusabb a történet, ami mögötte van. A sydney-i Australian Museum szakértője, David Bock a Mashable-nek elmagyarázta, hogy a felvételen látható vadászpók még életben volt, és az útonálló-, vagy más néven pókölődarázs csak megbénította. És nem azért vitte magával, hogy megegye. Hanem azért, hogy petét rakjon belé.

Ezek a darazsak ugyanis az elkábított pókokat földbe vájt fészkükbe viszik, belepetéznek, majd a kikelő lárva élve elkezdi felfalni a pókot. „Falatonként fogyasztja el, úgy, hogy a belső szerveket egye meg utoljára, hogy minél tovább életben maradjon” – mondta el Bock. Ez a folyamat napokig is eltarthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik