Élet-Stílus

Az ágyban cigizve kapták el a hajléktalant, aki betört egy lakásba és napokig használta azt

24.hu
24.hu

2017. 01. 05. 12:16

A ház tulajdonosa, William Phillips, aki egyébként egy ideje már nem él a lakásban, mikor belépett az ajtón érezte, hogy valami nincs rendben. A férfi füstöt érzett az otthonában, holott ott soha, senki nem dohányzott. Phillips felment az emeletre, ahol mikor benyitott az egykori hálószobájába, egy idegen férfit pillantott meg az ágyában,

aki épp békésen cigizett.

Phillips mikor kérdőre vonta a hívatlan vendéget, az elmesélte, hogy hajléktalan, és azért tört be a lakásba, hogy kicsit rendbe szedje magát. Kiderült, hogy Samuel Ciopasiu  december 31-én tört be az elhagyatottnak hitt York megyében található Barrington Lane-i ingatlanba, ahol nem csak az ágyban dohányzott, hanem kipróbálta az összes ágy fekhelyét is.

Ezt nem teheted, ez nem a te házad.

A valósággal sokkat kapó tulajdonos elmondta, hogy Ciopasiu rendszeresen használta a fürdőszobát is, sőt, a házhoz ajándékcsomagokból az élelmiszereket is kiette. Phillips elmondta, hogy

ha nála van a fegyvere, biztos meglőtte volna a betörőt, ám erre szerencsére nem került sor.

A hangulat így is rendkívül feszült lett, mivel Ciopasiu kénytelen volt menekülőre fogni a dolgot, ám a tulaj nem akarta elengedni a hajléktalant. A rövid üldözésnek végül egy arra közlekedő vetett véget, aki segített a betörőt kergető tulajdonosnak és ráfogta a fegyverét a hajléktalanra.

Phillips elmondta, hogy tudja, hogy nehéz a hajléktalanok élete, de vannak források, amelyek biztosítanak nekik lakhatást, és léteznek rehabilitációs programok is. A férfi szerint akármilyen kilátástalan a helyzet, ilyet nem lehet tenni, hogy betörünk más lakásába, ez egyszerűen elfogadhatatlan.

Via

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. január 12.
Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség új elnöke a sajtótájékoztatója után a fővárosi Radisson Blu Béke Hotelben 2017. január 12-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.