Budapest, 2016. július 4.
A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) kéményseprője egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezető csövét ellenőrzi a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás július 1-jétől ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenőrzés megrendelésétől.
MTI Fotó: Marjai János
Élet-Stílus

A szomszéd ért a kazánokhoz, most is neki szóltam

24.hu
24.hu

2017. 01. 02. 12:36

Mi baj lehet, nem igaz? Azért annak is megvannak az előnyei, ha valódi szakemberrel végeztetjük el a kazán vagy konvektor éves, ajánlott karbantartását. Nagyban növeli például a túlélési esélyeinket.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.
A szén-monoxidot az teszi veszélyessé, hogy színtelen, szagtalan gáz. Nem véletlenül hívják csendes gyilkosnak. Némi szerencsével a füstgáz többi összetevőjének köszönhetően furcsa lesz a levegő, érezhetünk párát, szokatlan szagot. Ennél azonban sajnos gyakoribb, hogy már csak a tipikus tünetek jelzik a veszélyt. Ám lehet, hogy már későn.

Ilyen körülmények között avatatlan szakemberre bízni a gázkészülékünk karbantartását valóságos orosz rulett. Lehet, hogy a szomszéd Pista bá’ egész ügyesen bánik a csavarhúzóval, de mégiscsak a családunk élete a tét.

Ráadásul néhány ezer forintos tételről van szó. Konvektor esetében 3-4000 ezer forintba kerül a szakszerű karbantartás, egy kazánnál az ár legfeljebb ennek a duplája. Ennél többet akkor fizethetünk, ha cirkó kazánunk van. Ha csak ellenőrizetni akarjuk a készülékünket, így bizonyosodva meg arról, hogy minden rendben lesz a fűtési szezonban, 1-2000 forintról beszélünk csupán.

Mondanunk sem kell: ennyi pénzért igazán kár lenne kockáztatni. A szomszéddal meg inkább beszélgessünk az időjárásról.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.