Élet-Stílus

A szomszéd ért a kazánokhoz, most is neki szóltam

Mi baj lehet, nem igaz? Azért annak is megvannak az előnyei, ha valódi szakemberrel végeztetjük el a kazán vagy konvektor éves, ajánlott karbantartását. Nagyban növeli például a túlélési esélyeinket.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.
A szén-monoxidot az teszi veszélyessé, hogy színtelen, szagtalan gáz. Nem véletlenül hívják csendes gyilkosnak. Némi szerencsével a füstgáz többi összetevőjének köszönhetően furcsa lesz a levegő, érezhetünk párát, szokatlan szagot. Ennél azonban sajnos gyakoribb, hogy már csak a tipikus tünetek jelzik a veszélyt. Ám lehet, hogy már későn.

Ilyen körülmények között avatatlan szakemberre bízni a gázkészülékünk karbantartását valóságos orosz rulett. Lehet, hogy a szomszéd Pista bá’ egész ügyesen bánik a csavarhúzóval, de mégiscsak a családunk élete a tét.

Ráadásul néhány ezer forintos tételről van szó. Konvektor esetében 3-4000 ezer forintba kerül a szakszerű karbantartás, egy kazánnál az ár legfeljebb ennek a duplája. Ennél többet akkor fizethetünk, ha cirkó kazánunk van. Ha csak ellenőrizetni akarjuk a készülékünket, így bizonyosodva meg arról, hogy minden rendben lesz a fűtési szezonban, 1-2000 forintról beszélünk csupán.

Mondanunk sem kell: ennyi pénzért igazán kár lenne kockáztatni. A szomszéddal meg inkább beszélgessünk az időjárásról.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik