Élet-Stílus

Menő: a ház előtt sétáló férfi kapta el a 78 éves törökbálinti nénit megtámadó rablót

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. János 32 éves törökbálinti lakos ellen – számolt be a police.hu rendőrségi honlap.

A férfi december 29-én az esti órákban átmászott egy törökbálinti ház kerítésén és megpróbálta befeszíteni a bejárati ajtót, amit a zaj hallattán a bent tartózkodó idős asszony kinyitott. Sz. János ekkor a hölgyet betolta az előszobába és az ajtót bezárta maga mögött.

A kezében lévő csavarhúzóval megfenyegette a 78 éves asszonyt, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor meg fogja szúrni.

A nő ennek hatására odaadta a fülbevalóját a 32 éves férfinak, aki kiment a házból és kimászott a kerítésen keresztül az utcára.

A sértett segítségért kiabált, amit a ház előtt sétáló férfi meghallott és a rablót a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta. A járőrök a gyanúsítottat elfogták, előállították az Érdi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A bátor állampolgárt Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalomban részesítette, amelyet december 30-án Dr. Fekete Csaba rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének helyettese adott át.

hos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik