Élet-Stílus

Rátámadt egy pumára, hogy megmentse kutyája életét

A kanadai férfi csak akkor azután vette észre, milyen állattal szállt szembe, miután elkezdte ököllel csapkodni.

Félelmet nem ismerve esett neki egy pumának egy 31 éves férfi a kanadai Whitecourt városában, hogy megmentse kutyáját a nagymacska támadásától – jelentette a helyi sajtó. William Gibbs a CBC és CTV kanadai televízióknak adott interjúiban elmondta: csak akkor tudatosult benne, hogy egy pumával szállt szembe, amikor már elkezdte ütni.

A támadás akkor történt, amikor a Red Deer városában élő férfi egy karácsonyi utazás közben megállt egy étteremnél, hogy találkozzon egy kávézásra egyik barátjával. Gibbs éppen csak megállt a parkolóban, és kiengedte két kutyáját egy sétára, amikor hallotta a közeli erdő szélén szaglászó Sasha nevű kutyája fájdalmas kiáltását.

pumakutya01
Sasha már otthon pihen, miután gazdája megmentette a puma támadásától. (Fotó: CTV)

Elmondása szerint gondolkodás nélkül rohant oda kutyájához, és amikor látta, hogy egy vadállat támadt rá, ösztönből ütni kezdte. „Nem tudtam, hogy mi az. Csak arra tudtam gondolni, hogy meg kell védenem a kutyámat” – mondta el Gibbs a CBC-nek. „Ütni kezdtem, amiről azt gondoltam, hogy a feje lehet”, amitől az állat hátrahőkölt. A férfi pedig csak ekkor vette észre, hogy egy pumával áll szemben.

Gibb ezután az adrenalintól hajtva rárontott a pumára, hogy bezavarja az erdőbe, és elkergesse sérült kutyájától, mindössze egy,a földön talált faágat használva fegyverként. A puma azonban nem menekült el, és újra megpróbált rátámadni Sashára, majd a férfi másik kutyájára. Végül barátja és testvére segítségével sikerült a két kutyát biztonságba helyeznie, a puma pedig visszament a fák közé.

Legnagyobb szerencséjükre a közelben volt egy állatorvosi klinika, és a nyakán megsebesült kutyát azonnal el tudták kezdeni kezelni. Az ebet ellátó állatorvos elmondta: az eb nyakát harapások, hasát pedig karmolások borították, és néhány sebet össze kellett varrniuk, de Sasha jól gyógyul – már otthon, gazdájával együtt.

A puma már rosszabbul járt. Gibbs ugyanis gyorsan jelentette az esetet a rendőrségen, és a rendőrök végül – a vadvédelmi hatósággal történt egyeztetés után – kilőtték az állatot, amit a parkolótól alig pár száz méternyire találtak meg. A rendőrség közlése szerint erre azért volt szükség, mert az állat szokatlanul agresszíven viselkedett, és a közbiztonság érdekében kénytelenek voltak megölni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik