Élet-Stílus
France, Paris, Avenue Montaigne, the Versace shop

Külön kódja van a fekete vásárlókra a Versacének

Molnár Dávid
Molnár Dávid

rovatvezető. 2016. 12. 28. 10:35

Egyezményes jele van a Versace-boltoknak arra az esetre, ha egy fekete vásárló lépne be a boltba - ezt állítja és emiatt perli az olasz céget egykori alkalmazottja.

Christopher Sampiano a periratokban nemcsak a titkos kódról számolt be, de arról is, hogy őt is diszkriminálták: szerinte két hét munka után azért rúgták ki a pleasantoni outletből, mert részben afroamerikainak vallotta magát, írja a Fashion Law.

A betanítás alatt az egyik menedzser mesélt nekem a D410-es kódról, amit akkor kell használni, ha egy fekete vásárló lép be a boltba

– mesélte Sampiano, majd hozzátette: a menedzser elmagyarázta neki, hogy ez a kollégák figyelmeztetésére szolgál.

A hivatalos álláspont szerint a férfitól azért váltak meg, mert nem értette meg a luxust és nem ismerte a luxuséletet. A cég egyébként arra kérte, hogy ő mondjon fel, mert úgy sokkal könnyebb elintézni a papírmunkát.

Sampiano arra is kitér, hogy a Versace törvényt is szegett azzal, hogy nem fizették ki a ledolgozott munkáját, nem kapott pihenőidőt és a munkaviszonyát is jogtalanul szüntették meg. Egyébként csoportos pert szeretne indítani, ami azt jelenti, hogy ha a bíróság is jóváhagyja, akkor várja azok jelentkezését, akik tanúsítják, amit ő mond, és közösen beperlik a Versacét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.