Élet-Stílus

Állatrabló a gazdának: adj 4,5 milliót, vagy felakasztom a kutyádat

Karácsonykor kapták a kegyetlen telefonhívást.

Finnt, a kétéves boxert még december 7-én rabolták el az írországi Ballybay városából. Csak levágott nyakörve maradt meg utána a ház előkertjében. Gazdái, egy hatvanas éveiben járó házaspár először kétezer eurót ajánlott fel a kutyáért cserébe, amit előbb kétezer euróra (600 ezer forint), majd végül ötezer euróra (1,5 millió forint) emeltek, egy barátjuk pedig egy Facebook-oldalt hozott létre Finn megtalálásra.

Azonban hiába a magas jutalom, egészen karácsonyig senki sem jelentkezett, pedig történetük még a helyi sajtóba is bekerült. Aztán december 26-án kaptak egy telefonhívást egy „erős vidéki akcentussal beszélő férfitől”, aki közölte, hogy nála van az eb. Majd kijelentette: ha nem kap 15 ezer eurót (4,5 millió forint), akkor fel fogja akasztani Finnt az első fára.

A kutya egyik gazdája, Joy Brochert az Irish Mirror című lapnak elmondta: képtelenek 15 ezer eurót kifizetni, de ezt hiába próbálta elmagyarázni a telefonálónak, akivel elmondása szerint nem lehetett szót érteni. A család ugyanis már az ötezer eurós díjat is kölcsönökből tudja csak kifizetni. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a fenyegető hívás mennyire volt komoly.

A Facebook-oldalukon még arra kérik az ismeretlent, hogy küldjön bizonyítékot arról, hogy a kutya nála van, és még él. A kutya elrablásáról tud a helyi rendőrség is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik