Duma, 2016. november 7. 
Légicsapásban megsebesült kisfiú karját fogja egy társa egy egészségügyi központban végzett vizsgálaton a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Dumában 2016. november 7-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Élet-Stílus

Szíriai építészhallgatót választott a Time az év ügynökségi fotósának

24.hu
24.hu

2016. 12. 27. 10:52

A 26 éves Mohammed Badrát választotta a Time az év ügynökségi fotósának. Badra szíriai építészhallgató, aki otthagyta az egyetemet, amikor a harcok elérték az otthonát. Helyi önkéntesnek állt és elkezdte fotózni a körülötte lévő eseményeket Dumában.

Duma húsz percnyi autóútra fekszik Damaszkusztól a szíriai kormány központjától, a várost szétbombázták, a lakosság nagy része elmenekült, aki maradt, az kénytelen földalatti bunkerekbe húzódni a támadások elől. Badra nem csak a bombázások utáni állapotokat, hanem a háborús mindennapokat is próbálja megörökíteni.

Gúta, 2016. szeptember 16.
Szíriai gyerekek egy földalatti vidámparkban a Damaszkusz melletti Gútában 2016. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Szíriai gyerekek egy földalatti vidámparkban a Damaszkusz melletti Gútában 2016. szeptember 16-án.

Gúta, 2016. június 23.
Fagylaltot vásárol egy szíriai kislány a muzulmán szent böjti hónap, a ramadán idején a Damaszkusz melletti Gútában 2016. június 23-án. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Fagylaltot vásárol egy szíriai kislány a muzulmán szent böjti hónap, a ramadán idején a Damaszkusz melletti Gútában 2016. június 23-án.

Duma, 2015. november 5.
Egy szíriai férfi felvételt készít magáról egy fel nem robbant, aszfaltba fúródott bomba mellett Damaszkusz felkelők uralta egyik külső negyedében, Dumában 2015. november 5-én. A szíriai kormányhadsereg az elmúlt napokban rakétákkal támadta a kerületet. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó:MTI/EPA/Mohamed Badra

Egy szíriai férfi felvételt készít magáról egy fel nem robbant, aszfaltba fúródott bomba mellett Damaszkusz felkelők uralta egyik külső negyedében, Dumában 2015. november 5-én. A szíriai kormányhadsereg az elmúlt napokban rakétákkal támadta a kerületet.

Damaszkusz, 2016. február 17.
Egy szíriai férfi alszik egy bombázásban megsérült épület tetején Damaszkusz Barzeh nevű negyedében 2016. február 17-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Egy szíriai férfi alszik egy bombázásban megsérült épület tetején Damaszkusz Barzeh nevű negyedében 2016. február 17-én.

Duma, 2015. október 30.
Romok és törmelékek 2015. október 30-án, miután a szíriai kormányhadsereg rakétákkal támadott egy piacot a főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában. A légicsapásban legalább negyven ember életét vesztette. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Romok és törmelékek 2015. október 30-án, miután a szíriai kormányhadsereg rakétákkal támadott egy piacot a főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában. A légicsapásban legalább negyven ember életét vesztette.

Duma, 2016. szeptember 9.
Sebesült szíriai fiút elsősegélyben részesítenek egy tábori kórházban a Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2016. szeptember 9-én, miután az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalíció újabb légicsapást mért a város felkelők uralta negyedére. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Sebesült szíriai fiút elsősegélyben részesítenek egy tábori kórházban a Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2016. szeptember 9-én, miután az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalíció újabb légicsapást mért a város felkelők uralta negyedére.

Duma, 2015. november 19.
Sebesültet ápolnak egy dumai tábori kórházban 2015. november 19-én, miután a szíriai kormányerők légitámadást hajtottak végre a főváros, Damaszkusz közelében fekvő város felkelők uralta negyede ellen. Helyi források szerint legalább tíz ember életét vesztette. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Sebesültet ápolnak egy dumai tábori kórházban 2015. november 19-én, miután a szíriai kormányerők légitámadást hajtottak végre a főváros, Damaszkusz közelében fekvő város felkelők uralta negyede ellen. Helyi források szerint legalább tíz ember életét vesztette.

Duma, 2016. szeptember 12.
A szíriai kormányerők légicsapásában súlyosan megsebesült férfi fekszik a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Duma egyik kórházában 2016. szeptember 12-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

A szíriai kormányerők légicsapásában súlyosan megsebesült férfi fekszik a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Duma egyik kórházában 2016. szeptember 12-én.

Duma, 2016. december 12.
Egy férfi a szíriai kormányerők újabb légicsapásában életüket vesztett civilek egyikének, Musztafa at-Tinavinak a holttesttét késziti fel a temetésre a főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2016. december 11-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Egy férfi a szíriai kormányerők újabb légicsapásában életüket vesztett civilek egyikének, Musztafa at-Tinavinak a holttesttét késziti fel a temetésre a főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2016. december 11-én.

Duma, 2016. szeptember 11.
Tűzoltók a füstölgő romok között a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Duma ellen indított újabb bombázást követően 2016. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Tűzoltók a füstölgő romok között a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Duma ellen indított újabb bombázást követően 2016. szeptember 11-én.

Duma, 2015. december 7.
Száradó frissen készült géz mögött áll egy gyermek egy kis üzem udvarán a szíriai főváros, Damaszkusz közelében fekvő Duma felkelők uralta negyedében 2015. december 6-án. A Szabad Szíriai Orvosok Szövetsége által működtetett üzemben a szíriai elnök és a vele szemben álló erők harcainak sebesültjei számára gyártanak gézt. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Száradó frissen készült géz mögött áll egy gyermek egy kis üzem udvarán a szíriai főváros, Damaszkusz közelében fekvő Duma felkelők uralta negyedében 2015. december 6-án. A Szabad Szíriai Orvosok Szövetsége által működtetett üzemben a szíriai elnök és a vele szemben álló erők harcainak sebesültjei számára gyártanak gézt.

Duma, 2016. október 31.
Egy szíriai kisfiú fejen áll társai mellett egy föld alatti óvóhelyen a főváros, Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában 2016. október 29-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Egy szíriai kisfiú fejen áll társai mellett egy föld alatti óvóhelyen a főváros, Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában 2016. október 29-én.

Duma, 2016. október 31.
Szíriai fiú egy föld alatti óvóhelyen kialakított falfülkében álló dísztárgyak mellett a főváros, Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában 2016. október 29-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Szíriai fiú egy föld alatti óvóhelyen kialakított falfülkében álló dísztárgyak mellett a főváros, Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában 2016. október 29-én.

Haraszta, 2016. november 13. 
A megrongálódott Szent Mária templom belseje Damaszkusz Haraszta nevű elővárosában a szíriai kormányerők által végrehajtott bombázás után 2016. november 13-án.  (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

A megrongálódott Szent Mária templom belseje Damaszkusz Haraszta nevű elővárosában a szíriai kormányerők által végrehajtott bombázás után 2016. november 13-án.

Duma, 2016. december 16.
A Szaúd-Arábia által támogatott ellenzéki csoport, az iszlamista Dzsais Al-Iszlám (Iszlám Hadsereg) katonái fegyvereket tisztítanak a Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában 2016. december 15-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

A Szaúd-Arábia által támogatott ellenzéki csoport, az iszlamista Dzsais Al-Iszlám (Iszlám Hadsereg) katonái fegyvereket tisztítanak a Damaszkusz közelében fekvő, kormányellenes felkelők uralta Dumában 2016. december 15-én.

Damaszkusz, 2016. október 19.
Diákok az al-Haját iskolában a Damaszkusz Kabun nevű és a szíriai felkelők uralta városnegyedében 2016. október 19-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Diákok az al-Haját iskolában a Damaszkusz Kabun nevű és a szíriai felkelők uralta városnegyedében 2016. október 19-én.

Duma, 2016. szeptember 22.
Szíriai méhészek a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Dumában 2016. szeptember 22-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Szíriai méhészek a Damaszkusz közelében fekvő és a szíriai felkelők uralta Dumában 2016. szeptember 22-én.

Damaszkusz, 2016. október 16.
Noor szíriai graffitiművész dolgozik legújabb alkotásán Damaszkusz Kabun nevű és a szíriai felkelők uralta városnegyedében 2016. október 16-án. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Noor szíriai graffitiművész dolgozik legújabb alkotásán Damaszkusz Kabun nevű és a szíriai felkelők uralta városnegyedében 2016. október 16-án.

Duma, 2016. szeptember 9.
A szíriai felkelők zászlaját lengeti egy fiú, mialatt elhalad mellette a szíriai polgárháborúban mozgásszervi sérülést szenvedett felkelők egy csoportja gyorsasági versenyének mezőnye a főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2016. szeptember 9-én. (MTI/EPA/Mohamed Badra)
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

A szíriai felkelők zászlaját lengeti egy fiú, mialatt elhalad mellette a szíriai polgárháborúban mozgásszervi sérülést szenvedett felkelők egy csoportja gyorsasági versenyének mezőnye a főváros, Damaszkusz közelében fekvő Dumában 2016. szeptember 9-én.

vissza a címlapra

Kommentek

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.