Élet-Stílus

Nemi erőszak miatt kerül börtönbe a „csajozóművész”

A magát oktatónak tartó férfi társaival együtt öntudatlanra itatott egy nőt.

Magyarországon is megvannak a képviselői a „pick up artist” elnevezéssel illetett műfajnak, amit talán „csajozóművésznek” lehetne fordítani. A Youtube hemzseg az elképesztően kínos, buta és megalázó videóiktól, amelyek azt sugallják, hogy általánosan alkalmazható taktikái vannak a nők „meghódításának”, és leginkább arról szólnak, hogy hogyan lehet némi erőszakossággal küzdeni a visszautasítás ellen.

„Elutasításbiztos technika”

Az Egyesült Államokban most egy ilyen „csajozóművészt” ítéltek börtönbüntetésre, miután több társával megerőszakolt egy nőt és blogbejegyzést is írt a bűncselekményről. A 27 éves Alex Smith úgy hirdette magát, hogy olyan technikákat oktat férfiaknak, amelyekkel biztosan elkerülhetik az elutasítást. Ő és egy „instruktortársa” San Diegóban megismerkedett két nővel, és elhívták őket egy lakásba, ahol egy harmadik férfi, egy „tanulójuk” várta őket.

A nőket leitatták, és miután egyikük eszméletét vesztette, Smith megerőszakolta, majd arra kérte a „diákot”, hogy ő is tegye ezt. Amikor a másik nő belépett a szobába, azt látta, hogy a megerőszakolt nő a saját hányásában fekszik, a két meztelen férfival, akik azt mondták: „partiba vágtuk a barátnődet”. Ezután mindkét nőt kirúgták a lakásból.

A megerőszakolt nő a rendőrséghez fordult, de a rendőrök nem vették a fáradságot, hogy kihallgassák a férfiakat. A nő maga nyomozott az interneten, és „csajozó” fórumokon akadt rá az erőszaktevőkre. Miután adataikat továbbította a rendőrségnek, végre letartóztatták az elkövetőket.

Mintha csak egy tárgy lenne

A bíró méltatta a nő elszántságát, aminek köszönhetően sikerült bíróság elé állítani az erőszaktevőket. Az „oktatóra” nyolc év börtönbüntetést szabott ki. Azt mondta: ennél többet is kiszabott volna, de a törvény csak ennyit tesz lehetővé.

Erre az ügyre egy jó szó létezik: a nőgyűlölet. A vádlott úgy kezelte az áldozatot, mintha nem emberi lény, csak egy tárgy lenne. Tizennyolc éve ülök itt, sok ember megfordult a tárgyalóteremben, gyilkosok, erőszaktevők, rablók, de nem emlékszem arra, hogy ennél bármelyikük elvetemültebb lett volna

– mondta a bíró. A nemi erőszakban szintén részt vevő „diák” ellen várhatóan februárban hoznak ítéletet.

Az áldozat a Daily Beast-nek eljuttatott nyilatkozatában azt írta: reméli, hogy ezek az emberek, akik „csajozóművésznek” tartják magukat, és eldobható szexuális tárgyként kezelik a nőket, akiket uralmuk alá hajthatnak, látni fogják, hogy amit csinálnak, az bűncselekmény, és nem marad büntetlenül. Hozzátette: reméli, hogy a példája arra fogja bátorítani az erőszak áldozatait, hogy újra bízni tudjanak az igazságszolgáltatásban. (Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik