Élet-Stílus

Karácsonyi csoda a gyorsétteremben: milliomos lett a pultosfiú

Autóbaleset után is dolgozni ment, hogy gyűjtsön a rászorulóknak.

Jakeem Tyler az Avonben (Indianapolis állam) található Chick-fil-A alkalmazottja. A helyi középiskolában tanul, mellette részmunkaidőben a gyorsétteremben dolgozik.

A napokban autóbalesetet szenvedett, a karambol után nyakmerevítőben és felkötözött karral ment be dolgozni. Főnökei haza akarták küldeni, hogy pihenje ki magát, de ő maradni akart.

Ekkor történt, hogy egy Cameron Nelson nevű vásárló belépett a gyorsétterembe.

Meglátta, hogy a begipszelt fiú szolgálja ki, és azonnal érdeklődött. Jakeem elmondta, hogy mi történt vele, és hogy azért dolgozik, mert karácsonyra kell neki a pénz – például szokott ételt vásárolni a hajléktalan embereknek. A vendéget meghatották a fiatal pultos szavai. Lefotózta őt, a képet feltöltötte a Facebookra, és leírta ezt az egész sztorit.

Ja, és közben – a közösségi finanszírozás erejében bízva – gyűjtést kezdett a fiú számára a GoFundME oldalon.

A Facebook-bejegyzés egy hét alatt a következő adatokat produkálta: 36 ezer like, 21 ezer megosztás 115 komment, de ami ennél is fontosabb: a GoFundMe-oldalon

a kitűzött 2500 helyett 21.765 dollár (több mint 6,5 millió forintnyi összeg) gyűlt össze.

Tyler a WISH-TV-nek elmondta: rendkívül hálás a gyűjtést kezdeményező vendégnek, és így nemcsak ételt, de ruhákat is tud vásárolni a hajléktalanoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik