Élet-Stílus

Nyilakkal átlőtt kutyát mentettek

Egy menhely sietett a segítségére az ebnek, akinek a nyakából és mellkasából is egy-egy nyílvessző állt ki.

Feltehetően kutyahús-kereskedők akarták megölni azt kis kutyát, aki a testét átfúrt nyílvesszőkkel jelent meg még előző hét kedden a kínai Chengdu város egyik egyeteme előtt – írta kedden a Shanghaiist. Az ijedt tekintetű, farkát rémülten behúzó eb látványa a beszámoló szerint sokkolta az egyetemistákat, akik amellett, hogy fényképeket készítettek a véres bundájú kutyusról, értesítettek egy helyi menhelyet, hogy mentsék meg az állatot.

chengdu_dog_arrows_02
A nyíllal átlőtt eb, amikor felbukkant az egyetemnél Fotó:Weibo

 

A Qiming Állatvédelmi Központ önkéntesei gyorsan a helyszínre siettek, hogy megmentsék a kutyus életét. A rémült eb először elszaladt a rajta segíteni akaró emberek elől, de végül sikerült befogniuk, és bevitték egy állatkórházba, ahol ellátták sérüléseit.

chengdu_dog_arrows_05
Egy állatmenhely önkéntesei vitték be a sebesült ebet. Fotó:Weibo

A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a nyílvesszők pont úgy fúródtak át rajta, hogy nem okoztak súlyos izomsérüléseket, és a belső szerveiben sem tettek komoly kárt.

chengdu_dog_arrows_04

A kutya története a róla készült fényképeknek köszönhetően terjedni kezdett a kínai közösségi oldalakon, és a nagy felzúdulás hatására bekerült a kínai sajtóba is. A menhely közlése szerint több millió állatszerető kínait háborított fel az eb szenvedése, és több ezren érdeklődtek náluk a kutyus hogyléte felől.

Nem ez volt az első eset, hogy a nyilakkal átlőtt kutyákat találtak az utcán Kínában. Májusban például járókelők mentették meg egy nyíllal átlőtt fejű kutya életét Pekingben.

Bár az esetről szóló cikkekhez hozzászóló emberek az elkövető példás megbüntetését követelték, a helyi sajtóban megjelent hírek szerint erre nincsen nagy esély. Még akkor sem, ha sikerülne elkapni. Kínában ugyanis nincsenek állatkínzás elleni törvények, amik alapján egy bíróság el tudná ítélni.

A helyi rendőrség az esettel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy sima, egyszerű íjat bárki tarthat, de csigás íjak tiltott fegyvernek számítanak Kínában. Azaz csak tiltott fegyver használata miatt lehetne elítélni a kutyát meglövő embert. Ugyanez volt a helyzet a májusban Pekingben meglőtt eb esetében, ahol az elkövetőt a csak külön engedéllyel tartható számszeríj birtoklása miatt tudták keresni a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik