Élet-Stílus

Anyák, akik titokban prostituáltak

A szexmunkások az életüket kockáztatják a jólétért.

A BBC a szexiparban dolgozó anyákról készített riportot.

Elsőként a 42 éves essexi Sherrit szólaltatta meg, akinek van egy 12 éves fia. A kisfiú nem tud róla, hogy a nő már húsz éve árulja a testét – például escortügynökségeken keresztül –, és bárokban is vetkőzik.

Sherri azt mondta otthon, hogy színházban dolgozik, így nem olyan feltűnő, hogy a munkáját esténként kell ellátnia.

Irodai munkásként havonta 1250 fontot (460 ezer forint) keresett, míg a felnőttiparban egyetlen éjszaka alatt összejön neki a 100 font (közel 40 ezer forint).

A BBC által megszólaltatott szakértő, Teela Sanders, a leicesteri egyetem szociológus professzora elmondta: egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban 72 800 körüli lehet a szexmunkások száma, akiknek többsége nő, közülük legtöbben édesanyák.

Olyan anyák, akik azért űzik ezt a foglalkozást, hogy mindent meg tudjanak adni gyermeküknek, mégis, ha kitudódna, mivel keresik a kenyerüket, rossz anyának tartanák őket.

A professzor szerint sokan úgy vélik, hogy a szexiparban dolgozó anyák gyermekei veszélynek vannak kitéve, valójában a prostituáltak nagy része teljességgel el tudja különíteni a munkáját az életétől, például azzal, hogy külön telefont használ az ügyfeleknek.

Mint az a hatvanas éveiben levő hölgy, Jenny, aki már 30 éve árulja a testét, hogy fogyatékkal élő lányát eltartsa. Jenny elmondta: még soha nem vitt haza egyetlen ügyfelet sem.

Miközben a gyermekeiket nem teszik ki közvetlen veszélynek, azt nem lehet mondani, hogy maguk az érintettek biztonságban lennének. Egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban (ahol például a törvény tiltja a bordélyház üzemeltetését) 1990 és 2015 között 152 szexmunkást öltek meg, és 2012 óta 280 esetben tettek feljelentést prostituáltak nemi erőszak miatt.

MUM from Velvet Pictures Ltd on Vimeo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik