Élet-Stílus

A Boráros tér ronda fala őrzi Pest legromantikusabb lánykérését

Neményi Márton
Neményi Márton

ír, fotóz. 2016. 12. 11. 16:56

Kövesd végig te is a szerelem lángolását és kiteljesedését fotóink segítségével! A legcukibb vandalizmus a Petőfi híd alatt!

Van egy lehangoló, ám viszonylag frissen festett HÉV-végállomás a Boráros téren, így néz ki:

24.hu / Neményi Márton

Nem is gondolná a gyanútlan, a karácsonyi őrületben siető járókelő, hogy két élet alighanem legszebb pillanatát őrzi a fala Duna felé néző, azaz romantikázásra legalkalmasabb oldala! Az egész történetet megörökítő, műalkotásnak is beillő graffitit a nagyszerű Trash of Pest Facebook-csoportban szúrtam ki, a poszt feltöltőnek ezúton is köszönet.

Amikor megkerestem a jelzett firkát, hamar kiderült, hogy nem csupán lánykérésről van szó: a szerelmes fiú konkrétan telefirkálta a falat választottja nevével és becenevével a legkülönbözöbb kontextusban. Itt még csak a szerelem tényének egyszerű rögzítésével állunk szemben:

24.hu / Neményi Márton

Ahogy itt is:

24.hu / Neményi Márton

Niki nagyon szerencsés: ez a falfirka túlmutat az érzelgősségen, az “örök szöcske” mint metafora simán elmenne vezérfonálnak bármely nyugatos költő szerelmi lírájában!

Alább pedig maga a lánykérés, amely szintén nem egyszerű kitárulkozás. A kérő, Krisz felírta a falra A Nagy Kérdést, hogy könnyítse Niki dolgát, válaszlehetőségeket is mellékelt, amelyekbe belefoglalt kétségekkel átszőtt önkritikát (“hagyjál”) és egy egészen durva, önmarcagoló és -reflexív, önértékelési zavarra utaló csúnya mondatot is, felkiáltójel helyett passzív-agresszív ponttal:

mész te a faszba.

Krisz! Tényleg kinézted volna ezt Nikiből? :(

24.hu / Neményi Márton

Ha jól értem, az történt, hogy odavitte a lányt, megmutatta neki a művet, majd becsukta a szemét. Happy end: a lány igent mondott, de még hogy:

nem egyszerű x-szel, hanem szívecskével jelölte meg válaszát!

Nem csak Niki, hanem Krisz is szerencsés tehát! Ezt ő is érzi: a grafomán graffitis két téglával a lánykérés alatt rögtön ezek után rögzítette első, természetesen eksztatikus reakcióját! Majd még egyszer megerősítette szerelmüket, ezúttal már ebben az új, házasság előtti állapotban:

24.hu / Neményi Márton

Kell ennél több?!

Gratulálok! A “mész te a faszba” válaszhoz húzott piros x-szel pedig ne törődjetek, biztos vagyok benne, hogy egy Putyin által pénzelt bérkommentelő troll műve!

vissza a címlapra

Kommentek

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.