Élet-Stílus

Szomjan halt a cica, aki azért szorult a WC ülőke alá, mert inni szeretett volna

Az elhagyatott házhoz akkor hívták ki az állatvédőket, amikor az egyik szomszéd felfedezte, hogy a Stourbridge-i ház nappalijában egy macskatetem van. A hatóságok mikor betörtek a házba, hihetetlen bűzt és rendetlenséget találtak, az egyik macska a nappaliban volt, ő feltehetőleg éhen halt, a másikra pedig a fürdőszobában, a WC ülőke alá szorulva bukkantak.

Mindkét állat nagyon sovány volt, teljesen leépültek, ami azt jelenti, hogy a gazdáik, a ház lakói már nagyon régen magukra hagyták őket. A gyenge fizikai állapottal is magyarázható, hogy a fürdőszobában elpusztult macska a fejére csapódó ülőke alól sem tudott kimászni.

Hetekre magukra hagyták őket.
Hetekre magukra hagyták őket. Fotó: Metro.co.uk

A brit RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) nevű állatvédő hatóság szakembere elmondta, hogy a szervezetnél eltöltött 34 éves pályafutása során még soha nem látott olyan állapotokat, mint abban a házban, ahova a macskák miatt riasztották őket.

A tulajdonosok feltehetőleg elutaztak és hetekre magukra hagyták az állatokat, mindenféle gondoskodás nélkül. A helyszínelést végző szakemberek elmondták, hogy a lakásban nem találtak semmi arra utaló jelet, hogy a lakók kitettek volna bármilyen ételt, vagy vizet a macskáknak, egyszerűen csak magukra hagyták őket meghalni.

Mindkét cica borzalmas állapotban voltak, a fürdőszobában lévő valószínűleg azért próbált meg bemászni a WC-be, hogy inni tudjon, ekkor csapódhatott a fejére az űlőke.

A lakásban is hatalmas rendetlenség volt, minden tele volt szeméttel és mocsokkal, a földön üres dobozok és üvegek hevertek, rengeteg macskaürülék és vizelet között.

A ház és az állatok tulajdonosát, Karen Whittinghamet letartóztatták állatkínzásért, a Birmingham-i bíróság pedig el is ítélte a nőt, aki 4 hónap börtönt kapott egy évre felfüggesztve, valamint 120 óra közmunkát, illetve összesen 585 fontnyi bírságot.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik