Élet-Stílus

Halálos fenyegetéseket kapott a kenguruverő ausztrál

Kénytelen volt rendőröket hívni házához, mert attól tartott, állatvédők fognak rátámadni otthonában.

Állatvédők halálos fenyegetései miatt kénytelen volt rendőröket hívni birtokára a 34 éves Greig Tonkins, aki azzal vált ismertté, hogy megütött egy kengurut, hogy megmentse kutyáját. A Daily Mail Australia információ szerint Tonkins helyi idő szerint szerda délelőtt hívta ki a rendőröket az Új-Dél-Wales államban található birtokára, mert attól tartott, állatvédők ólálkodnak otthonánál.

A lap cikke szerint a férfi birtokán húzza meg magát azóta, hogy az elmúlt napokban az egész világon elterjedt a róla készült videófelvétel. A Mail cikke után az ausztrál 7 News Online megkereste a helyi rendőrséget, de a hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy tényleg a férfi ellen tett halálos fenyegetések miatt vonultak ki a birtokára.

Bár az emberek többsége „hősként” jellemezte Tonkinst, állatvédő aktivisták kikeltek ellene, amiért megütötte a kengurut, „szánalmas gyávának”, „állatkínzónak” és „kegyetlennek” nevezték, és azt követelték, hogy vessék börtönbe. Valamint azt, hogy rúgja ki munkaadója, a Taronga állatkert, ahol elefántgondozóként dolgozik.

Közben kiderült, hogy a felvétel egy júniusi vadásztúrán készült, amit Tonkins baráti köre szervezett egy rákbeteg barátjuk számára, akinek az volt egyik kívánsága, hogy még halála előtt elejtsen egy több mint százkilós vaddisznót. Ami végül sikerült is neki. A kenguruütős felvétel abban a videóban szerepel, amit a vadászatról készítettek a rákbeteg férfi családjának, emléknek. A férfi az előző héten halt bele betegségébe.

A vadásztúra egyik résztvevője az ausztrál sajtónak elmondta: Tonkins éppen hogy csak „meglegyintette” a kengurut, csak odaszúrt, egyáltalán nem ütött oda keményen. Mathew Amor,  – akinek a birtokán tartották a vadászatot – az ausztrál Daily Telegraphnak nyilatkozva „nyugodt, szelíd” emberként jellemezte Tonkinst, akitől teljesen szokatlan volt, hogy így nekimenjen egy kengurunak.

Amor szerint barátja csak addig állt szembe a kenguruval, amíg meg nem győződött arról, hogy kutyája már nincsen veszélyben. A Max nevű eb egyébként sérülések nélkül megúszta, hogy a kenguru a nyakánál fogva megszorította, köszönhetően annak a mellkasát és nyakát védő páncélnak, amit a vaddisznók elleni védekezésül adtak rá.

Közben a Taronga állatkert közölte, hogy az eset miatt nem fogják kirúgni Tonkinst, hiába követelték ezt állatvédők. Akiknek valószínűleg az a kívánsága sem fog teljesülni, hogy állítsák bíróság elé a férfit. Az ausztrál sajtónak nyilatkozó jogi szakértők szerint elég egyértelműen önvédelemről van szó, amivel Tonkins nem követett el törvénysértést.

Ha valaki csak szórakozásból kezdene el verni egy kengurut, akkor eljárást lehetne indítania ellene, de a felvételből az derül ki, hogy Tonkis csak a kutyáját védte, és az ütés védekezés, és nem támadás volt – mondta el a news.com.au című lapnak Dr Chris McGrath ügyvéd, a Queenslandi egyetem környezetvédelmi törvényekkel foglalkozó oktatója. A jogász ahhoz hasonlította az esetet, mint amikor erőszakkal szednek szét két verekedő kutyát. És hozzátette: a társaság tagjai nem kezdték el üldözni a kengurut, és bár vadászaton részt vevő emberekről van szó, senki sem lőtt rá az állatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik