Élet-Stílus

Egy szórakozóhely drogtesztet kínál a bulizóknak, hogy kiderüljön, megfelelő minőségű cuccot kaptak-e a dílerüktől

Az angliai Prestonban úgy döntött egy szórakozóhely, hogy a vendégei és nem utolsósorban saját érdekében, a jövőben ingyen drogtesztet fog kínál az ott bulizóknak.

Ez több szempontból is érett magatartásnak számít

Egyrészt financiálisan megéri majd, mivel az élő drogos vendég többet fogyaszt, mint a mosdóban, túladagolásban meghalt drogos vendég, másrészt pedig szakít azzal az álszent tévképzettel, amelyet a legtöbb klub próbál magáénak vallani, vagyis, hogy oda nem járnak drogosok.

A teszttel a legnépszerűbb kábítószereket lehet majd bevizsgálni, hogy a felhasználó nem kapott-e gyenge minőségű, vagy esetleg túl erős szert. Ez a módszer sok ember életét mentheti meg, hiszen rengetegszer előfordul, hogy a fogyasztóknak fogalmuk sincs, milyen erős az a drog, amit éppen használnak.

Egy szórakozóhely drogtesztet kínál a bulizóknak, hogy kiderüljön, megfelelő minőségű cuccot kaptak-e a dílerüktől 1
Kokain

A Preston-i klubban elsősorban MDMA-t, vagyis metiléndioxi-metamfetamint, valamint kokaint lehet majd bevizsgáltatni a bevétel előtt. A szórakozóhely megállapodott a helyi rendőrséggel is, hogy a drogtesztet választók nem vonhatók semmilyen büntetőjogi felelősségre, az egész folyamat anonim módon, mindenféle regisztráció vagy adatrögzítés nélkül történik.

Egyes csoportok azzal támadták a hatóságokat, hogy a következmény nélküli tesztekkel gyakorlatileg legalizálják a kábítószerfogyasztást, ám ez a gyakorlat már régebb óta működik. Bizonyos nyári fesztiválokon is hasonló tesztelőrendszer működött és a tapasztalatok szerint a legtöbb esetben mikor kiderült, hogy a szer nem tiszta, a fogyasztók elálltak az anyag bevételétől. A módszer így nemhogy növelte, hanem még csökkentette is a droghasználatot.

Independent

Ajánlott videó

Olvasói sztorik