Élet-Stílus

Most kapaszkodj meg, itt a gyümölcs, aminek csokoládé íze van

Dévai László
Dévai László

Wow!. 2016. 12. 06. 09:24

A fekete datolyaszilva bizonyos szempontok szerint a legtökéletesebb gyümölcs a világon.

Hogy miért? Máris mondjuk:

  • Magas a tápértéke
  • Alacsony zsírtartalmú
  • 100 gramm mindössze 45 kalóriát tartalmaz (ugyanennyi csoki 530-at)
  • És végül, de nem utolsósorban a legfontosabb: csokoládé íze van

A fekete datolyaszilva egyetlen hátránya, hogy nagyon messze nő tőlünk, egészen pontosan az amerikai kontinens középső részén, többnyire Kubában, Mexikóban, a Dominikai Köztársaságban és Guatemalában. A kívül zöld, belül sötétbarna gyümölcs dizájnelemnek sem lenne utolsó, de a közép-amerikai országokban inkább az íze és a jótékony hatása miatt fogyasztják.

A felhasználási módja többnyire olyan, mint a legtöbb gyümölcsnek, rakják süteménybe, krémekbe, pudingokba. Az íze miatt sokan használják a csokoládé helyettesítésére is, az egyre népszerűbb gyümölcs már ellepte az Instagrammot is, íme, néhány variáció, amelyet sajnos nem fogsz egyhamar kipróbálni.

Toddler cookies! Black Sapote, banana and blueberry breakfast cookies #wholesome #madewithlove

A photo posted by Madrinas Bakehouse (@madrinasbakehouse) on Nov 30, 2016 at 3:36am PST

If you love chocolate, now is the perfect time to visit Bend Of The River. Standing tall in the middle of our exotic fruit orchard you will find lush Black Sapote trees, full of fruit, ready to pick. When perfectly ripe, Black Sapotes taste just like a beautifully rich chocolate pudding, hence their nickname “Chocolate Pudding Fruit”. Native to Mexico and Central America they are related to the custard apple and persimmon. We pick the fruit when they are still hard and green. They then take about 7 to 10 days to ripen and as they do the skin darkens to a rich chocolate brown. Black Sapotes are ready to eat when their skins go black and they feel mushy to touch. Cut open the fruit and find a lush chocolatey brown centre with a wonderful gooey texture. They are just lovely with a splash of kahula or citrus zest and a dollop of vanilla ice cream, and don’t feel too guilty because they are packed with Vitamin C….. At Bend of The River, we use Black Sapote together with our home grown nagami cumquats, to make a decadent, delicious chocolate cake. Perfect to enjoy on the balcony with a cup of tea and a book. Find the recipe here on our website @bendoftheriver A walk through our orchard is always a delight with something new to discover and enjoy. Come and join us in our little patch of paradise! #visitgoldcoast#relax #thisisqueensland #goldcoast #cravegoldcoast #farmlife #countryliving #tropical #goldcoastaccommodation #goldcoasthinterland #tallebudgera #farmstay #HolidayHome #queenslander #bedandbreakfast #outdoors #getaway #holiday #destination #queensland #blacksapote #chocolatepuddingfruit #blacksapotecakerecipe

A photo posted by Bend Of the River (@bendoftheriver) on Oct 20, 2016 at 7:33pm PDT

Nyilván mindenki megkóstolná, de szerinted lehet olyan íze, mint az igazi csokinak?

Konbini

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.