Élet-Stílus

Milliók nézték meg a videót a hétéves kislányról, aki lelőtte élete első szarvasát

Mikor lehet fegyvert először fegyvert adni egy gyerek kezébe? Szükséges-e egyáltalán megtanítani ölni, a modern világban? Bonyolult kérdések, de vannak, akik nem sokat töprengenek rajta.

Milliók néztek meg a héten egy videót, amin az látható, hogy egy hétéves, texasi kislány lelövi élete első szarvasát, egy puskával, ami kétszer nagyobb nála. Látszik, hogy a háttérben ülő öccsével együtt, születésüktől a vadászat szeretetére nevelték őket: a korukbeli gyerekekre egyáltalán nem jellemző nyugalommal kezelik a helyzetet.

A „vadászhercegnő” Lilly Klapper nem kapkod, megfontoltan céloz, és többször ellenőrzi magát, és a célpontot, mielőtt tüzelne. Aztán hirtelen felderül az arca, amikor izgatott apja, a büszkeségtől remegő hangon azt mondja neki, hogy eltalálta.

Cory Clapper, az apa kedden töltötte fel a Facebookra az előző napi vadászaton készült videót, amit néhány nap alatt, több mint két és félmillióan néztek meg. A reakciók, ahogy a témától elvárható, eléggé vegyesek. Sokan dicsérik, de legalább ugyanannyian szidják is az apát. Az egyik oldal azt látja, hogy kiegyensúlyozott, megfontolt gyerekeket nevel, akik képesek érvényesülni a természetben, mások szerint potenciális gyilkosokat.

Bonyolult kérdés ez, amire mégis, mindkét tábor csípőből válaszol, anélkül, hogy meghallgatná a többiek érveit.

(Fox, NY Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik