Élet-Stílus

Ha nő vagy, és nem elég jó a memóriád, többet kellene szexelned

Jobb a memóriája, akik többet szexelnek: állítja egy friss kutatás. A kanadai McGill Egyetem kutatói szerint, amikor a pénisz a vaginába hatol, akkor a nők agyának egy olyan részét stimulálja, amely az absztrakt szavak felidézéséért felelős, vagyis kapcsolatot találtak a hippokampusz (az érzelmeket és az emlékezetet irányító agyterület) idegszöveteinek növekedése és a szex között.

Az Archives of Sexual Behaviour folyóiratban megjelent tanulmányban az összefüggést azzal magyarázzák, hogy a szex egyfajta kellemes tornagyakorlatnak számít, segít ellazulni, a depressziót és a stresszt is csökkenti, ezek pedig mind-mind hatással vannak a memóriára.

A vizsgálathoz 78 heteroszexuális nőt választottak ki a 30 év alatti korosztályból, és memóriavizsgálatnak vetették alá őket. Egyszer emberi arcokat kellett felidézni, egy másik alkalommal pedig absztrakt kifejezéseket, és rákérdeztek a tanulmányi átlagukra is, illetve arra, hogy szednek-e fogamzásgátlót.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok a nők, akik a leggyakrabban szeretkeztek, jobban fel tudták idézni az absztrakt szavakat, viszont az arcmemóriájuk nem javult.

A jövőben, egy kétségtelenül izgalmasnak ígérkező kutatásban mindenképp érdemes lesz azt is feltérképezni, hogy maga az orgazmus segít-e az emlékezet javításában.

(The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik