Élet-Stílus

Egy riport miatt szexelt kamerák kereszttüzében a VICE újságírónője – VIDEÓ

Kérlek, várj egy pillanatot, mielőtt rákattintanál az újságíró ismerősöd nevére és egy erkölcsroham keretében elküldenéd a francba, hogy

mégis mit képzeltek ti, nektek mindent szabad?!

Elsőre lehet, kicsit bizarrul hangzik az újságírói alaposság jegyében kamerák előtt szexbábuval közösülő újságírónő története, de ha megismered kicsit a Vice nevű médiaterméket, meg persze a teljes anyagot, akkor

talán megváltozik a véleményed.

A Vice Média egy Kanadából, egészen pontosan Montreálból 1994-ben elindult vállalat, amely már a kezdetekkor is olyan témákat részesített előnyben mint a szexuális kisebbségek helyzete, vagy a drogfogyasztás és annak hatása a társadalomra. Az akkor még csak magazinként működő, ma már gigantiks médiabirodalommá fejlődött Vice szinte minden olyan anyagnak teret adott, amely messze volt a mainstream média (értsd: hagyományos média, tele hírrel és ténnyel) fősodrától.

Vice TV
Vice TV

Persze a Vice ma már akkorára nőtt, és olyan tényező lett a globális médiapiacon, hogy nem csak ilyen tartalmakat gyártanak, rengeteget tudósítanak a Közel-Keletről, komoly és hosszú anyagokat készítenek az Iszlám Államról, de a hírgyártás mellett jelen vannak a kultúraforgalmazás területén is, hozzájuk tartozik többek között a Noisey nevű zeneműkiadó is.

Szóval aki az önmagából kivetkőző újságírást szeretné számonkérni a Vice-on, az sajnos rossz helyen kopogtat, mivel a kamerák előtt szexelő újságírónő anyagánál önazonosabb riportot talán nem is készíthetett volna a Shane Smith által alapított médiavállalat. A kisebb balhéiról és nagyobb költéseiről is híres alapító-főszerkesztőről csak egyetlen képet szeretnénk mutatni, többre talán nincs is szükség vele kapcsán.

Shane Smith egy fotózás.
Shane Smith egy fotózás.

Sinthetics, tudjátok, akik megalkották a dugható lábat

Most pedig térjünk rá magára a riportra, amely annak ellenére, hogy bővelkedik a szokatlan és nyugodtan mondhatjuk, hogy “embertelen” dolgokban, egész nyugodt, kellemes hangulatot áraszt, egyáltalán nem nyomasztó nézni, inkább azt mondanánk, hogy furán jó. A történet főszereplője egy pár, akiknek a Sinthetics nevű vállalkozásuk szexbábuk készítésével foglalkozik. A Sinthetics neve onnan lehet ismerős, hogy még évekkel ezelőtt egy bizarr fogyasztói kérésnek eleget téve, egy lábfej tetejére készítettek egy vaginát, ez a hír pedig akkor bejárta a világsajtót, mármint a világsajtó azon részét, amely

hajlandó volt beszámolni egy vaginával rendelkező lábfejről.

Az anyagban láthatjuk egy-egy bábu elkészítésének folyamatát, de szó esik a vevőkről is, akik nagyrészt, érdekes módon az Egyesült Államok legkonzervatívabb államaiból érkeznek, természetesen soha nem személyesen. Mint ahogy az majd a videón látszik, a vállalat rendkívül magas színvonalon dolgozik, némely termék félelmetesen hasonlít a valódi emberi testre.

Az egyik női vevő, aki a foglalkozása szerint “felnőtt szórakoztató” elmondja, hogy azért szeretett volna végre egy bábut, mert az alkalmi szexbarátokkal mindig kialakult valamiféle kapcsolat, egyfajta érzelmi kötődés, amely aztán mindig elrontotta az egészet. A riport egy escort lány szavain keresztül azon elmélkedik, hogy

szex közben a legtöbben megpróbálják dehumanizálni, vagyis elvenni a partnerük emberi mivoltát, míg egy szexbábu használata esetén ennek valamiért épp mindenki az ellenkezőjét próbálja meg véghezvinni.

Az anyag végén pedig megtörténik az, amire igazából mindenki számít, vagyis az újságírónő maga is kipróbál egy külön neki készített bábut, amelyet szemlátomást eléggé élvez is. És persze nem lenne teljes az újságírói tájékoztatás, ha a tapasztalatait nem mondaná el a kamerába szex közben.

Végül pedig íme, a videó, amelyet tényleg csak 18 éven felülieknek ajánlunk, de nekik nagyon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik