Élet-Stílus

Nem csak egészséges, a szex is jobb, ha zokniban bújsz ágyba

Kétféle ember van a világon: akik mezítláb bújnak este a paplan alá, és azok, akik zokniban. Úgy tűnik, az utóbbiaknak van igazuk. Kutatások bizonyítják, hogy a zoknis alvás nem csak egészségesebb, de még a szexet is jobbá teszi.

Nézzük először az alvást. Ha melegen tartod a lábaidat, kitágulnak benne a vérerek, és ezzel jeleznek az agynak, hogy ideje aludni, így könnyebben és gyorsabban álomba merülsz. A végtagi erek tágulása, és gyorsabb elalvás között egyértelműen kapcsolat van.

Mielőtt azonban elszenderednél, itt egy izgalmas kutatás eredménye, ami a zoknis lábak, és a orgazmus elérése között mutatott ki összefüggést. A Groningen Egyetemen szeretkező párok agyát szkennelték, és azt találták, hogy míg a mezítlábasoknak csak fele volt képes eljutni a csúcsra, a zoknit viselőknek több mint a 80 százaléka.

Szóval zokniban ágyba bújni minden szempontból jobb, mint mezítláb, de nyilván nem a nap közben hordott zokniban. Ha túl sokáig viseljük a lábunkon, a ruhadarabban baktériumok telepednek meg, ami a láb gombásodásához vezet, ami viszont nem szexi, és a kellemesebb alvást sem segíti.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik