Élet-Stílus

Horogkeresztes tortát kapott a zsidó lány

Kedves szülinapi meglepetés.

Egy arizonai lány nemrég ünnepelte a 14. születésnapját. Anyukája sütemény-készítő bulit szervezett neki, a zsúrra elhívták barátaikat, ismerőseiket.

A lány egyébként zsidó származású, ami nem is lenne különösebben lényeges a sztori szempontjából,

ha nem kapott volna két meghívott tinédzsertől egy ilyen tortát:

Facebook
Facebook

Az ízléses meglepetést – amit állítólag viccből készített a két lány – ábrázoló fotót egy ismerősük, Naomi Cooper Hochman töltötte fel a Facebookra, a kép mellé hosszú bejegyzést írt.

A posztban kifejti, hogy az elmúlt napokban mintha elszabadult volna a gyűlölet, és erre felhoz néhány példát, onnantól kezdve, hogy a Beastie Boys fiatalon elhunyt tagjának emlékére létrehozott játszótérre horogkereszteket és Trump-párti feliratokat festettek, egy zsidó professzor házára antiszemita fenyegetést pingáltak.

Arra kérlek titeket, hogy osszátok meg ezt a bejegyzést barátaitoknak. Osszátok meg ezt a fotót, és jelentsétek ki az ismerősi körötökben (ami bizonyára eltér az enyémtől), hogy az ilyen viselkedés szerintetek is elfogadhatatlan.(…) De kérem, függetlenül attól, hogy kire szavaztatok, ne maradjatok csendben. Emeljétek fel a hangotokat a gyűlölet ellen, ha gyerekeitek szeme láttára történik  (…) Ez is a hazafias kötelességetek.”

– írja a bejegyzésben.

A felháborodott kommentelőkkel azt is tudatta, hogy nem lehetett „véletlen” a szimbólum használata. A lányok pontosan tudták, mit tesznek, hiszen nemrég tanultak a holokausztról és a második világháborúról.

(Hát igen, kábé annyira lehetett véletlen, mint a szóvicces náci turmix).

 

 

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik