Élet-Stílus

Boldogan üdvözölte gazdáit a sintértelepi kutya, de ők egy másik ebet akartak

24.hu
24.hu

2016. 11. 30. 16:45

A szívtelen gazdik egészen felháborító indokkal magyarázták, miért hagyják a sintértelepen az ebet.

Amikor a kétéves németjuhászt a sintérek előző hét csütörtökön bevitték a kaliforniai Downey város gyepmesteri telepére, azt hitték, hogy egy kóbor kutyát fogtak be. A telep munkatársai pár nappal később éppen azon voltak, hogy beszoktassák a telepre, amikor észrevették, hogy a Zuzunak elnevezett eb hatalmas örömmel megy oda a kerítésnél megjelent emberekhez. Mint kiderült, a gazdái bukkantak fel.

„Mintha a világ legboldogabb kutyája lett volna” – írta hétfőn Facebook-oldalára Desi Lara, a telep egyik önkéntese, aki videóra vette a megható pillanatot. Amiről nem sokkal később kiderült, hogy valójában végtelenül szomorú. Amikor ugyanis Lara odament a gazdikhoz, kiderült, hogy nem azért vannak ott, hogy hazavigyék magukkal Zuzut. Valójában azért mentek a sintértelepre, hogy egy másik kutyát szerezzenek maguknak, és Zuzu öröme sem tántorította el őket döntésüktől.

Mint kiderült, Zuzu az apjával együtt élt a családnál, de a németjuhász nemrég meghalt, és emiatt Zuzu rendkívül szomorú lett. A gyepmesteri telepre pedig azért került, mert a kerítést átugorva beszökött az egyik szomszédhoz, aki a sintérekre bízta befogását.

A „gazdik” Larának elmondták: azért nem akarják hazavinni magukkal az ebet, mert sokat sír és szomorú, mióta apja meghalt, és így nem kell nekik. „Megoldásuk a boldogtalanságára az volt, hogy egyszerűen itt hagyják! És egy másik kutyát szereznek.” – írta Facebook-oldalára Lara.

A kommentelők persze nem voltak kedvesek a „gazdikhoz”, és szinte teljesen egyöntetű véleményen voltak: a család nem érdemli meg a kutyát, sőt, azt sem, hogy másik ebet vehessenek magukhoz. Ugyanezen a véleményen volt Lara is, aki a videóhoz mellékelt leírásban kijelentette: ezek után örül annak, hogy Zuzu náluk kötött ki, mert előző családjánál nem kapott szeretetet.

Lara később közölte, hogy egy állatmentő szervezet már jelentkezett is Zuzuért, aki a lehető leghamarabb át is adnak nekik. Az önkéntes a BuzzFeednek elmondta, tudja, hogy az állatmentők „olyan otthont fognak találni neki, ahol családtagként fogják kezelni”.

Azt nem lehet tudni, hogy Zuzu régi gazdái végül hazavittek-e magukkal egy másik ebet.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.