Élet-Stílus

Boldogan üdvözölte gazdáit a sintértelepi kutya, de ők egy másik ebet akartak

A szívtelen gazdik egészen felháborító indokkal magyarázták, miért hagyják a sintértelepen az ebet.

Amikor a kétéves németjuhászt a sintérek előző hét csütörtökön bevitték a kaliforniai Downey város gyepmesteri telepére, azt hitték, hogy egy kóbor kutyát fogtak be. A telep munkatársai pár nappal később éppen azon voltak, hogy beszoktassák a telepre, amikor észrevették, hogy a Zuzunak elnevezett eb hatalmas örömmel megy oda a kerítésnél megjelent emberekhez. Mint kiderült, a gazdái bukkantak fel.

„Mintha a világ legboldogabb kutyája lett volna” – írta hétfőn Facebook-oldalára Desi Lara, a telep egyik önkéntese, aki videóra vette a megható pillanatot. Amiről nem sokkal később kiderült, hogy valójában végtelenül szomorú. Amikor ugyanis Lara odament a gazdikhoz, kiderült, hogy nem azért vannak ott, hogy hazavigyék magukkal Zuzut. Valójában azért mentek a sintértelepre, hogy egy másik kutyát szerezzenek maguknak, és Zuzu öröme sem tántorította el őket döntésüktől.

Mint kiderült, Zuzu az apjával együtt élt a családnál, de a németjuhász nemrég meghalt, és emiatt Zuzu rendkívül szomorú lett. A gyepmesteri telepre pedig azért került, mert a kerítést átugorva beszökött az egyik szomszédhoz, aki a sintérekre bízta befogását.

A „gazdik” Larának elmondták: azért nem akarják hazavinni magukkal az ebet, mert sokat sír és szomorú, mióta apja meghalt, és így nem kell nekik. „Megoldásuk a boldogtalanságára az volt, hogy egyszerűen itt hagyják! És egy másik kutyát szereznek.” – írta Facebook-oldalára Lara.

A kommentelők persze nem voltak kedvesek a „gazdikhoz”, és szinte teljesen egyöntetű véleményen voltak: a család nem érdemli meg a kutyát, sőt, azt sem, hogy másik ebet vehessenek magukhoz. Ugyanezen a véleményen volt Lara is, aki a videóhoz mellékelt leírásban kijelentette: ezek után örül annak, hogy Zuzu náluk kötött ki, mert előző családjánál nem kapott szeretetet.

Lara később közölte, hogy egy állatmentő szervezet már jelentkezett is Zuzuért, aki a lehető leghamarabb át is adnak nekik. Az önkéntes a BuzzFeednek elmondta, tudja, hogy az állatmentők „olyan otthont fognak találni neki, ahol családtagként fogják kezelni”.

Azt nem lehet tudni, hogy Zuzu régi gazdái végül hazavittek-e magukkal egy másik ebet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik