Élet-Stílus

Tényleg van egy titokzatos piramis az Antarktiszon?

Az interneten nem telik el nap új összeesküvés-elméletek felbukkanása nélkül. A legújabb szerint a Google Earth segítségével felfedeztek egy piramist az Antarktiszon.

Mindössze annyi a gond, hogy a piramis valójában egy hegy – és a sztori már évekkel ezelőtt körbejárta a világhálót, akkor egy másik „piramissal” kapcsolatban, amelyet szintén a Déli-sarkvidéken találtak.

Szóval nézzük először az első Piramist (mármint hegyet), amit az 1910-13-as Brit Antarktika Expedíción fedeztek fel. A kutatók elhatározták, hogy titokban tartják a hegy létezését, ekkor kezdték el, az alakja miatt Piramisnak becézni. Később a területet feltérképező összes földtani kutatás ezt a nevet használta. A kutatók, valószínűleg álmukban sem gondolták, hogy majd egy évszázaddal később a netes igazságkeresők azt fogják állítani, hogy a Piramis tényleg egy piramis, amit valószínűleg egy idegen civilizáció épített. Vagy az atlantiszi. Vagy a kettő együtt.

Most pedig az új piramisról, amelyet a Google Earthön találtak, a 79°58’39.25″S 81°57’32.21″W koordinátákon. Biztos, hogy hegy.

Dr. Mitch Darcy geológus elmondta az IFLS-nek, hogy az Ellsworth-hegység, ahol a „piramist” találták, egy négyszáz kilométer hosszú hegylánc, szóval nem meglepő, hogy néhol a sziklás részei kilógnak a hó alól, illetve hogy teljesen véletlen, hogy az adott csúcsnak éppen ilyen alakja van. „Nem egy bonyolult téridom, attól, hogy valaminek pont piramis alakja van, még nem feltétlenül ember építette” – mondta.

Bár az internet népe lázban ég a felfedezéstől, a piramis alakú csúcsok nem különösebben ritkák; a legismertebbek közé tartozik a Matterhorn az Alpokban és a Bulandstindur Izlandon. És komolyan, az idegenek/atlantisziak/gyíkemberek miféle hasznot remélhetnének egy déli-sarki bázisból?

Már ha nem számítjuk a Föld mágneses mezejének áthangolását, a jégréteg megcsapolását, a Föld izzó magjának kiásását vagy éppen az új hadsereg nyugodt megszervezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik