Élet-Stílus

Egy csomó pénzt dobtak össze emberek, egy teljesen felesleges gödör kiásására

Emberek, önszántukból dobtak össze 82 ezer dollárt (nagyjából 24 millió forintot) arra, hogy egy cég kiásson egy hatalmas, de teljesen felesleges gödröt. Mindezt úgy, hogy az adományozók pontosan tudták mire megy majd el a pénzük, a dologban nem volt semmiféle átverés.

A Holiday Hole (Ünnepi Lyuk) nevű akciót a Cards Against Humanity (Emberiség elleni kártyák) nevű játék alkotói hirdették meg. Így akarták méltóképp megünnepelni a Fekete pénteket, amikor emberek milliói kezdenek esztelen költekezésbe Amerikában, és szerte a világon.

„Biztos azt hiszed, hogy ez vicces. Sokáig biztosan le sem esik majd, de egyszer, valamikor jövőre majd felcsuklasz magadban, és eszedbe jut majd ez az egész ügy a lyukkal. Hol van a gödör? Amerikában. És a szívünk közepén” – írják az akció weblapján. A felesleges gödör kiásását élőben közvetítették a Youtube-on.

A szarkasztikus, és olykor kegyetlen kártyajáték alkotói nem csinálnak titkot abból, hogy mennyi gyűlölik a Fekete Pénteket. „A fogyasztás undorító orgiája éppen egy ünnepnap után, amelyiken hálát adunk mindazért, amink van” – nyilatkozta korábban a játék alkotója, Max Temkin.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Cards Against Humanity rendhagyó módon ünnepelte a Fekete pénteket. Tavaly öt dollárt kértek az emberektől, csak úgy, mindenféle ellentételezés nélkül, tavalyelőtt bikatrágyát árultak, hat dollárért egy kis dobozzal, 2013-ban pedig fordított akciót csináltak: 25-ről 30 dollárra emelték fel a játék árát.

(Miami Herald)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik