Élet-Stílus

Felmondott, világgá ment és most egy vagyont keres vele

A 26 éves srác ott hagyott csapot-papot és belevágott élete kalandjába. Már egy rahedli pénzt keres rajta és a szerelem is rátalált.

Ugye, nem is olyan egyszerű bemenni a munkahelyre hétfőnként egy-egy átmulatott hétvége után? Tudjuk, sokan legszívesebben ott hagynátok csapot-papot, és mindenféle kötelezettséget lerázva magatokról egy egzotikus szigeten folytatnátok tovább az életeteket ilyenkor. Csakhogy utazgatásból nem lehet megélni. Vagy mégis?

Egy 26 éves brit, manchesteri fickó, Jack Morris, öt évvel ezelőtt pontosan a fent vázolt módon vetett végett szőnyegtisztítói karrierjének. Vásárolt egy Bangkokba szóló repülőjegyet csak odaútra és azóta utazgat a világban. Pár hónapja ismerkedett meg a barátnőjével, Laurennel, azóta együtt járják a szebbnél szebb helyeket. E mellé ráadásul hatszámjegyű összeget tesznek zsebre csak azzal, hogy blogot vezetnek a kalandjaikról.

Jack a Daily Mailnek nyilatkozva elmondta, hogy napi kilenc órát dolgozott heti ötször, amikor úgy döntött, elege van ebből az életmódból. Vett egy fényképezőgépet és felállította a Doyoutravel nevű blogot, majd Instagram-oldalt. Egy-egy fotójára jelenleg több tízezer reakció érkezik. A bejegyzéseknek immár Lauren is állandó főszereplője. Jelenleg olyan márkákkal dolgoznak együtt, mint a Disney, az AirBnb vagy az Air New Zealand. A pár az elmúlt 9 hónapban ezzel 700 ezer fontot, azaz több mint 250 millió forintot keresett.

Mielőtt szaladnál felmondani a főnöködhöz figyelmeztetünk. Jacknek az első két évben meg kellett küzdenie minden egyes falatért utazgatásai közben. Bár lehet, jobb egy pálmafás tengerparton szegényen fetrengeni, mint egy szürke irodában gürizni. Mit gondoltok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik