Élet-Stílus

Szüzességét árulja egy lány, hogy kifizesse rákos bátyja kezelési költségeit

Kétségbeesett lépésre szánta rá magát egy 19 éves kínai lány, hogy megmentse testvére életét.

Internetes adománygyűjtés indult egy 19 éves kínai lány megsegítésére, aki azzal került be a kínai és a nemzetközi sajtóba, hogy szüzességét kezdte el árulni, hogy pénzt szerezzen leukémiás bátyja orvosi kezelésére – jelentette a Shanghaiist. A gyűjtést egy Kínában élő angol nő indította el, miután olvasta a lányról szóló híreket, és megsajnálta a testvérpárt.

A lány az előző héten vált ismertté, miután megjelent Hangzhou város metrójában egy táblával, amin közölte: 200 ezer jüanért, azaz nagyjából 8,5 millió forintért árulja szüzességét, hogy pénzt gyűjtsön 23 éves bátyja kezelésére. A csak Xu vezetéknéven említett nő még azt is leírta, hogy orvosi papírja van arról, hogy tényleg szűz.

selling_virginity2
A metróban árulta szüzességét – Fotó: Weibo

A fiatal nőnek nem csak az utasok figyelmét sikerült felkeltenie akciójával, hanem a rendőrökét is, akik bevitték egy rendőrőrse, hogy kikérdezzék. A nő a rendőröknek elmondta, hogy nemrét érkezett a nagyvárosba, ahol testvérét kezelik, hogy megpróbáljon pénzt szerezni az orvosi számlákra.

A rendőrök elmagyarázták neki, hogy bármennyire is jó szándék vezérelte, amit tett az nem volt helyes. A lány elmondta, hogy már nem látott más utat, amivel segíthetne bátyjának, ezért szánta rá magát erre a kétségbeesett lépésre.

selling_virginity4
A szüzességét áruló lányt rendőrök vitték be.

A lányra és történetére nem csak a rendőrök, hanem a kínai sajtó is felfigyelt, és újságíróknak sikerült is megtalálniuk testvérét. A beszámolók szerint a férfi nagyon gyengének tűnt, testét fekete foltok borították, és az orvosok megerősítették, hogy a teste kezd tönkremenni: körmei leesnek, már nem tud könnyezni és több más betegség is megtámadta.

A férfi elmondta: biztosítása nem fedezi már a kezelési költségeit, és neki már nincsen pénze arra, hogy kifizesse a szükséges gyógyszereket. Egyben közölte, nagyon rosszul érzi magát amiatt, hogy ilyen nagy terhet jelent családja számára, és azt szeretné, ha testvére haza tudna menni, folytatni tanulmányait.

selling_virginity3
A 23 éves rákbeteg férfi a kórházban

Miután a testvérpár története elterjedt, a férfi kapott egy kis segítséget jószívű emberektől, és állapota valamennyire javult, miután meg tudta venni a szükséges gyógyszereket. Ugyanakkor orvosok közölték, hogy még sok van hátra a gyógyulásáig, és ha nem kap pénzügyi segítséget, biztosan meg fog halni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik