Élet-Stílus

A nap legszomorúbb híre erről a bálnáról szól, kérlek, csak akkor kattints, ha sírni szeretnél

Az Egyesült Államokban, a Long Island-i Moriches Bay-en bámészkodók arra lettek figyelmesek, hogy egy csapat ember a sekély vízben megpróbál segíteni egy hatalmas élőlénynek, egészen pontosan egy hosszúszárnyú bálnának. Az óriási állat fennakadt egy víz alatti homokbuckán, mikor túl közel merészkedett a parthoz.

A segítségére érkező orvosok megállapították, hogy a bálna valószínűleg azért vetődött a partra, mert rendkívül beteg, így az érzékei sem működtek megfelelően.

Az állat rendkívül sovány, gyenge, többek közt ezért sem tud magától visszatérni a tengerbe. A tünetei arra utalnak, hogy komoly neurológiai betegségekkel küzd.

Mondta az egyik helyszínre érkező állatorvos, miután megvizsgálta a bálnát. Az állatvédők kétszer is megpróbálták kimenekíteni a hosszúszárnyút, ám végül úgy döntöttek, hogy

nem hagyják tovább szenvedni és elaltatják.

A helyi híradások szerint az egész mentési akció alatt nyugtalan volt, mikor pedig úgy döntöttek, hogy végül elaltatják, egészen más hangot kezdett el kiadni. A szakértők elmondták, hogy ilyen hangot akkor hallatnak a bálnák, mikor szomorúak, vagy félnek, esetleg zaklatottnak, olyan ez nekik mint a sírás.

Az állatvédők szerint hiába volt ez a legszomorúbb megoldás, nem tehettek mást, mivel a bálna túlélésének esélyei minimálisak lettek volna a szabadban.

BuzzFeed

Ajánlott videó

Olvasói sztorik