Élet-Stílus

A Mikulásra hivatkozva veri át a gyerekeket az okostelefonos alkalmazás

NagyTélapó figyel téged!

Szoktad, kedves olvasó, riogatni a gyerekeidet nem létező lényekkel, csak azért, hogy viselkedjen kicsit jobban? Bekamuzod neki olykor-olykor, hogy elviszi a zsákos bácsi, a rézfaszú bagoly, a tavi vámpír, vagy hogy nem hoz neki ajándékot a Mikulás?

A houstoni Rick Gillis új találmánya a technológia segítségével tökéletesítette ezt a fajta hazudozást.

A kétgyerekes apuka elkészítette a Mikulás figyel téged nevű okostelefonos alkalmazást, amivel az a célja, hogy a leghisztisebb gyerekeket is meg lehessen azonnal fegyelmezni. Elég csak annyit hazudni neki, hogy a Mikulás figyeli őt, és ha nem fejezi be azonnal a hisztériázást, akkor bizony hiába várja majd a karácsonyi ajándékokat (mint tudjuk, egyes kultúrákban a Télapó nem december hatodikán, hanem karácsonykor lép színre).

Az egy dollárért megvásárolható applikáció a következőképp működik: ki kell választani a gyerek nemét, majd azt, hogy ki az a (nagy)szülő, aki épp vele van; merthogy ezek után az ő telefonjára érkezik egy „személyes” üzenet a Mikulástól, amelyben a nagy szakállú elmondja a rosszcsont kisfiúnak / kislánynak / tesóknak, hogy szót kell fogadniuk apának / anyának.

És vagy elhiszik a hazugságot vagy nem, de a sokadik használat után Mikulást bizonyára nem fogják a szívükbe zárni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik