Élet-Stílus

8,7 millió egy estéért: bejutottunk a világ egyik legdrágább luxuslakosztályába

Dubai egyik legismertebb jelképe a Palm Jumeirah nevű mesterséges pálmaformájú sziget, melyen szállodák és luxusvillák találhatóak. A munkálatok során 90 millió m³ homokot és 7 millió tonna követ használtak fel. A pálmafát egy 12 km hosszú és 5 km átmérőjű, félhold alakú hullámtörő gát védi a hullámok ellen, megépítésében 40 000 munkás vett részt, és mindez 12,3 milliárd dollárba került.

A sziget a turisták számára is látogatható. Törzsét a szárazfölddel egy autóút köti össze, de saját magasvasútjával, a Palm Jumeirah Monoraillel is megközelíthető. A külső félholdra – ahol többek közt a Palm Atlantis Hotel és az azzal szomszédos vízipark található – egy víz alatti alagúton, és a víz fölött ívelő vasúton lehet átjutni.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Az ötcsillagos Palm Atlantis Hotelben található a világ egyik legdrágább hotelszobája. A 24.hu is bejutott abba a 924 négyzetméteres királyi lakosztályba, amely 30.000 dollárért, átszámítva nagyjából

8,7 millió forintért vehető ki egyetlen éjszakára.

Igaz, a körbevezetéskor azt ígérték, hogy kaphatunk egy kis kedvezményt, ha egy hétig maradunk.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Az illusztris lakosztály a tornyok felsőbb emeletein kapott helyet, de a feljutást megkönnyíti, hogy a szoba vendégeinek külön liftet tartanak fenn. A lakosztályban hatalmas lobby található, melyet egy nagyméretű nappali követ hatalmas kanapéval, tévével és óriás sakktáblával. A nappaliból a márványlapokkal lerakott folyosón keresztül az ebédlőnkbe jutunk, ami 10 ember befogadására is alkalmas akár. A lakosztályban továbbá több hálószoba áll rendelkezésünkre saját fürdőszobákkal, melyekhez saját fürdőkád, tusoló tartozik.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Van külön öltözőszoba, dolgozószoba és gyerekszoba is, ahol csak az igazán szerencsés csemeték lakhatnak. A lakosztályhoz egy nyitott tusoló is tartozik vízeséssel, mely igazán különleges élményt nyújt lakóinak. Kétségkívül a lakosztály ékkövének mondhatjuk a hatalmas privát teraszt, melyről lélegzetelállító panoráma tárul elénk Dubai nevezetességeire és a Perzsa-öbölre. A királyi lakosztály lakóinak élelmezéséről privát séf és konyhai személyzet gondoskodik, s az árban Dom Perignon és Hennessy is benne van.

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

Ezt a luxust sok világsztár is élvezhette már, s bár nem mindenkinek a neve publikus, így is sok vendégről tudunk a közösségi médiának hála. Kim Kardashian például barátaival együtt érkezett bulizni a pálma szigetre, míg Vin Diesel inkább családi programot talált a luxushotelben.

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram

A programok között olyan lehetőségek adódnak, mint a delfinekkel úszás, búvárkodás a cápákkal és különleges tengeri élőlényekkel teli akváriumban, vagy csak egész egyszerűen egy minden igényt kielégítő 1 kilométeres saját partszakaszon strandolni a fehér homokban.

Akinek ez sem lenne elég, az kiveheti magának az Atlantis vízalatti lakosztályát, ami már tényleg az elképzelhetetlen luxus kategóriája. A három szintes szoba egyik fala a hotel saját hatalmas akváriuma, amiben 65 ezer hal úszkál. Ennek köszönhetően a kádban ülve, a hatalmas ágyban fekve vagy éppen a kényelmes fotelekből pezsgőt kortyolgatva is élvezhetjük a vízalatti világ bámulatos látványát.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

A vízalatti lakosztály csak negyedannyiba kerül mint az elnöki, de azért az átszámítva közel 3 millió forintos ár sem a magyarok pénztárcájához van szabva. Az 1539 szobával nyitott a szálloda legolcsóbb szobája egyébként százezer forint körül mozog szezontól függően – nyáron a kinti nagy hőség miatt sokkal olcsóbb mint télen, amikor “csak” 30 fok van a légkondis luxusépületeken kívül.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Aki csak vendégnek menne az Atlantisba, ezt is megteheti. Az akvárium ingyenesen megtekinthető a hatalmas üvegfelület mögül, s boltok, díjnyertes éttermek, kávézók is várják a turistákat. A szállodában van étterme Gordon Ramseynek, itt nyitott meg a környék első NOBU étterme, vagy a Ronda Locatelli nevű olasz étterem, amely konyhájáért Michelin-csillagos séf felel, s zavarbaejtően ízletesen hozza el az itáliai ízeket a Közel-Keletre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik