Élet-Stílus

Egymást ette meg a magára hagyott 14 macska

Állatkínzás miatt ítéltek el 43 éves ausztrál nőt, miután költözése után magára hagyta régi otthonában 14 macskáját, akik közül 13-an éhen haltak – jelentette az ausztrál sajtó. Az Adelaide-ben élő nőt határozatlan időre eltiltották az állattartástól, és bár börtönbe nem kellett vonulnia, egy évig feltételesen van szabadlábon. A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette elmeállapotát, valamint azt, hogy két hetet már rácsok mögött töltött, miután nem jelent meg korábbi bírósági tárgyalásokon.

trooper
Trooper, az egyetlen életben marad cica. Fotó:RSCPA

Az RSCPA állatvédelmi szervezet főnyomozója a BBC-nek nyilatkozva „szívszorítónak” nevezte az esetet. Andrea Lewis közölte: munkatársai sok szörnyű dolgot látnak, de ez olyan volt, amit hosszú ideig nem fognak elfelejteni.

Az RSCPA emberei tavaly szeptemberben mentek ki a nő házához Woodville Westben, Adelaide egyik elővárosában. A szervezet közzé tette a behatolásról készült videófelvételt, amin hallani lehet, ahogy az egyetlen életben maradt cica kétségbeesett hangos nyávogással várja őket.

trooper02
Trooper. Fotó: RSCPA

Az állatvédőket szörnyű kép fogadta: mindenhol macskaürülékeket lehetett látni, és egymás után kerültek elő a macskatetemek. A videón hallani lehet, ahogy az egyik nyomozó megkérdezi: „Az ott egy halott macska, amit a többi macska megevett?” Amire a válasz: „Igen, van egy pár.”

Az egyetlen életben maradt macska, akit súlyosan lefogyva találtak meg, azóta felépült, és a Troopernek elnezett cicust idén örökbe is fogadta egy adelaide-i család. „Olyan emberekhez került, akik igazán rajonganak érte” – mondta el Lewis az ABC ausztrál televíziónak. A nő hozzátette: Trooper valószínűleg csak azért maradt életben, mert meghalt társainak testéből evett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik