Élet-Stílus

Ezt teszi a hosszútávú kapcsolat a szexuális életeddel

Egy éltmód cikk akkor jó igazán, ha az fontos tanácsot, esetleg útmutatót tud nyújtani az olvasónak, az meg már csak hab a tortán, ha esetleg közben sikerül sztereotípiákat felszámolni. Sajnos ez a cikk nem fog előítéleteket cáfolni, ugyanis egy finn kutatás szerint egy hosszútávú kapcsolat a lehető legrosszabbat tesz a szexuális életünknek.

A Turku és az Abo egyetemek közös kutatásában azt vizsgálták a szakemberek, hogy a hosszú kapcsolatok milyen hatással vannak a szexuális életre. A kérdőívezéssel és felmérésekkel kinyert adatokból kiderült, hogy a nők szexuális vágya és elégedettsége az évek elteltével egyre csak csökken, a mélypont pedig a hetedik év környékén jön el, nem hiába tartják hát ezt az időszakot a legnagyobb vízválasztónak.

A kérdőívekből továbbá kiderült, hogy a hosszútávú kapcsolatban élő válaszadók nagy része a szexuális élet egysíkúságát jelölte meg, mint a legnagyobb, idővel jelentkező problémát.

Érdekesség, hogy voltak olyan nők, akik a vizsgálat alatt léptek be egy végül hosszú ideig tartó kapcsolatba, ők ekkor lassan egyre kevesebb szexről tudtak beszámolni a kutatóknak, ez is fenti, nem túl optimista teóriát támasztja alá.

The Sun

Ajánlott videó

Olvasói sztorik