Élet-Stílus

Celebkirálynőből náci trollá züllött Tila Tequila

Emlékeztek még Tila Tequilára? A kétezres évek idolja, az egyébként szingapúri származású pornós, énekes- és színésznőnek igen nyugtalanító megnyilvánulásait lehet olvasni a közösségi portálokon az utóbbi időben. Tila mostanában Altreich-királynőnek nevezteti magát, és kiderült, hogy a Myspace-korszak celebritásából, akinek egykor több mint kétmillió követője volt, lassan de biztosan bevallottan náci, antiszemita internetes troll lett.

Tila Tequila közösségi média-profiljainak áttekintése egyszerre bizonyítja, hogy az internet mindenre emlékszik, miközben különös pontossággal mutatja be egy gyors ütemben kibontakozó személyiségtorzulás történetét is.

Nem meglepő, ahogy Tila az Egyesült Államok frissen megválasztott, következő viszonyul. A Twitterjén a következő szöveget olvashatjuk:

Azok a nők, akik amiatt panaszkodnak, hogy Trump azt mondta, hogy ’fogd meg őket a p**ájuknál, mind retardáltak, mert én imádom, amikor megfognak a p**ámnál. Haha!

Közvetlenül emellett van a Twitter életrajza, ahol ezt az információt találjuk: „Altreich királynő! Konkréntan Hitler!”

Tequila legutóbb azzal verte ki a biztosítékot, hogy a szélsőjobb oldali Nemzeti Szakpolitikai Intézet konferenciáján két fehér társával együtt a náci karlendítést imitálták, és persze az erről készült fotót rögtön ki is tette a Twitterjére. „Seig heil!” – írta a kép mellé, helytelenül írva a német „sieg” szót.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Tila szerint nincs ellentmondás a szélsőjobboldali ideológia és a saját, ázsiai-amerikai származása között. Sőt, szerinte pont azért hívják meg az ilyen rendezvényekre, mert egy kis sokszínűséget tud csempészni a mozgalomba (amelynek egyik elsődleges célkitűzése a sokszínűség csökkentése).

Tila Tequila radikalizálódása azonban nem újdonság. Ha valaki végigpörgeti az idővonalát az elmúlt években, láthatja, hogy a fiatal nő miként ássa magát egyre mélyebbre magát a pszichózisában. Az egész azzal kezdődött, hogy 2012 körül elkezdte érdekelni a judaizmus. Ekkor még azt nyilatkozta, hogy lenyűgözi a Kabbala, és hogy: „van valami megkapó a zsidó emberekben, alig várom, hogy hivatalosan is zsidó lehessek! Shabbat Shalom.”

Aztán valami történt. 2013 decemberében kirakott magáról egy képet a Facebookra, amelyen valamiféle felpornósított náci egyenruhában álldogál az auschwitzi koncentrációs tábor előtt és Hitliának hívja magát. Szöveget is írt hozzá „Miért szimpatizálok Hitlerrel: Első rész” címmel, amelyben leírta, hogy szerinte a náci vezér valójában nem is volt olyan rossz ember, mint amilyennek lefestették.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Ugyanez a poszt volt az oka annak, hogy Tequilát 2015-ben mindössze néhány nap után kirúgták a népszerű brit Celeb Big Brother showból – akkor került elő az évekkel korábbi irománya. Tila ekkor egy bocsánatkérést tett ki a Facebook-oldalára. Azt írta: szörnyű hiba volt az, hogy Hitlert pozitív fényben próbálta feltüntetni. Mentségként azt hozta fel, hogy egykori antiszemitizmusa valószínűleg a depressziójának és a többévnyi drogfüggőségének tudható be. „Semmilyen formában nem vagyok rasszista, antiszemita, és egész biztosan nem vagyok náci” – írta 2015 augusztusában.

A követői nem sokkal később újabb pálfordulásnak lehettek tanúi. Idén Hitler születésnapján a következőt tweetelte: „Boldog születésnapot, mein Fuhrer!” – és készített hozzá néhány szép képet is. Az egyiken saját magát Hitler mellé photoshoppolta, és a #lelkitársak hashtaggel látta el. A másikon ezúttal a művésznő egyedül látható SS-sapkában, horogkeresztes karszalaggal és Hitler-bajusszal.

Amikor Tila éppen nem náci tartalmakat posztol, akkor Donald Trump dicséretével tölti ki az idejét és a közösségi média felületeit, többek között leírta, hogy Trumpnak szuperereje van, amivel láthatatlan ellenségekkel veszi fel a harcot.

Mióta az eredeti cikk kikerült a Buzzfeedre, a Twitter a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem részeként felfüggesztette Tila Tequila fiókját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik