Élet-Stílus

Erdő Péter: embertársaink kötelezettségen felüli segítése

24.hu
24.hu

2016. 11. 20. 17:42

Korábban a témában:

A bíboros a szentévet lezáró vatikáni mise után nyilatkozott az MTI-nek. Kijelentette, minden szentév saját kora valóságára kívánja felhívni a figyelmet, arra a közegre, amelyben az egyén és az emberiség él. A Ferenc pápa által vezetett rendkívüli szentévnek az emberek közötti irgalmas szeretet volt az üzenete, az egymás iránti megbocsátás, a régi ellentéteken való felülemelkedés.

Olyan emberek segítése, akik iránt úgy gondoljuk, hogy nem is vagyunk kötelesek, mivel “az irgalmasság a kötelezettségen túlmenő segítő szeretet”.

Ferenc pápa a szentév lezárására a Vatikánba szólította a bíborosokat, akiket a Szent Péter téren bemutatott mise végén egyenként köszöntött. Közöttük Erdő Péter bíborost is.

A szentév üzenete az, hogy vegyük észre, létünket és képességeinket ajándékba kapjuk, ezért a történelemben és a világban nem szorongva kell élnünk, hanem bizalommal, azzal a reménnyel hogy Isten jóságos és alkotó szeretete kiterjed a történelemre és a mi sorsunkra is

– fogalmazott Erdő Péter.

Megjegyezte, a népek között gyakran súlyosabb, mélyebb ellentétek léteznek, ezeknek a feldolgozása azonban nem egy ember elhatározásán múlik. “Ezeken dolgozni kell, elsősorban neveléssel, de azt hiszem, hogy ezek megoldása nemzedékek munkáját kívánja” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: MTI/Marjai János)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.