Élet-Stílus

Az apaság pokol: egy fiatal apuka őszinte és megrázó vallomása

„A legutóbbi péntek estét hányás felsúrolásával töltöttem. A szombat teljes egészében nyavalygással telt.”

Egy Spangemonkee felhasználónevű férfi szokatlanul kemény szavakkal fogalmazta meg aktuális érzéseit az apaságról. A Redditre írt bejegyzésének már a címe mindent elárul:

„Nem emlékszem, miért akartam valaha apa lenni, és őrület, hogy bárki is szeretne szülővé válni”.

A férfinak van egy 13 éves lánya, egy kilencéves fia és egy 21 hónapos ikerpárt is nevelnek. A posztban azt írja: „a szülőség a legrosszabb hobbi, amit az ember csak kitalálhat magának.”

További erős mondatok a bejegyzésből:

Minden időmet, energiámat és pénzemet a gyerekeimre fordítom. Ami marad nekem: egy napi szinten szétrombolt ház, a végkimerülés és nulla önmegvalósítás.”

Aztán konkrét példákat is hoz:

A legutóbbi péntek estét hányás felsúrolásával töltöttem. A szombat teljes egészében nyavalygással telt. Vasárnap lett volna két óránk kettesben a feleségemmel, de a babysitter végül nem ért rá…”

Azt írja, próbált már a problémáiról beszélni a párjával, de hiába:

A feleségem mindezeket nagyon jól viseli, és nem tudja megérteni az érzéseimet. Megbántódik, amikor megpróbálok erről beszélni vele. Nagyrészt jól viselkednek a gyerekeink, de a tűrőképességem határához érkeztem.”

A legdurvább rész azonban csak ezután jön:

Még csak beszélni sem akarok velük. Egyedül a komoly felelősségérzetem tart vissza attól, hogy elmenjek innen. Gyakran álmodozom arról, hogy a telefonomat lehúzom a vécén, kiveszem az összes pénzem a bankból, és elhúzok innen több ezer mérföldnyire.”

A poszthoz több száz – többségében támogató – hozzászólás érkezett. Reméljük, az apuka kiírta magából a dühét, visszament, és megszeretgette kicsit a gyerekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik