Élet-Stílus

Örökre vége lehet a mekis sorbanállásnak

  • A McDonald’s bajban van.
  • Az Egyesült Államokban már nagyon régen nem a Meki a legnépszerűbb gyorsétterem.
  • A cég manapság már azt is sikerként éli meg, ha stagnál egy-egy üzleti negyedévben.

A problémák miatt az étteremnél úgy döntöttek, hogy változtatásokat vezetnek be

annak érdekében, hogy újra a csúcsra kerülhessenek. Időlközben a lánc vezetésében is történtek változások, de próbáltak változtatni a stragégiájukon is. Az egyik első ilyen lépés volt, hogy a vállalat az amerikai éttermeinél elkezdett kézműves hamburgereket árulni, úgy látták ugyanis, hogy a minőség az, amivel újra magukhoz csalogathatnák a vásárlókat.

Örökre vége lehet a mekis sorbanállásnak 1
Kép: McDonald’s/CNN

A McDonald’s anno ott követte el a hibát, hogy nagyon kényelmessé vált, nem törődött a változó fogyasztói szokásokkal, és egy idő után már nem volt olyan izgalmas a Mekibe járni, mint azelőtt. A cég az ételek átalakítása mellett hitet tett a strukturális változás mellett is. A vezetésnek ezzel az a célja, hogy átformálja a közvélemény modern, progresszív gyorséttermekről alkotott képét.

Az egyik első lépés az, hogy a McDonald’s éttermeiben megpróbálják felszámolni a gyorséttermi étkezés egyik leglassabb részét,

a sorbanállást.

A Meki elképzelése szerint megnövelheti a vásárlókedvet, ha egy étterembe benézve nem hosszú, tömött, kígyózó sorokat lát az ember, hanem szellősen várakozó és békésen ebédelő arcokat. Ezt az elvet követve hamarosan, az USA-ban akár már napokon belül szolgálatba állíthatják azokat az információs táblákat, amelyeknél a rendelést és a fizetést is le lehet majd bonyolítani.

BuzzFeed/McDonald's
BuzzFeed/McDonald’s

A vásárlónak ekkor már nem lesz más feladata, mint a megkapott sorszámával leülni és várni a rendelését, amit az étterem munkatársai visznek ki neki. Az új rendszert először az amerikai nagyvárosok éttermeiben fogják bevezetni, megújul tehát a Meki Bostonban, Washingtonban, Chicagóban, Seattleben és San Franciscóban – jelentette be a lánc vezérigazgatója Steve Easterbrook.

Szerintetek itthon is bevezethető lenne egy ilyen rendszer?

BuzzFeed

Ajánlott videó

Olvasói sztorik